Един от всеки десет българи работи тежък физически труд. Това

...
Един от всеки десет българи работи тежък физически труд. Това
Коментари Харесай

Най-много от работещите българи са в секторите на промишлеността, търговията и услугите

Един от всеки 10 българи работи тежък физически труд. Това демонстрира разбор на Евростат, представен от Българска телеграфна агенция. Работещите у нас са над 3 милиона души, сочат данни на Евростат.

Най-голяма част от заетите са в промишленосттта, следвани от търговията и услугите.

Всеки десети българин прави тежък физически труд. 28 на 100 от работещите у нас споделят, че се трудят прави. Една трета от българите дават отговор, че работят седнали – в множеството случаи зад монитора на компютър.

След 20 години зад кормилото, в този момент Стоян се препитава като реди павета и плочки. Дори и на празник.

„ Е това е спортът тук – на паважа. Използваме момента, тъй като през днешния ден са почивки, а пък като затваряме улици, няма по какъв начин да минават колите и по тази причина сме тук”, изясни Стоян Балабанов.

На ден покриват по 80-100 квадрата, а шефът им споделя, че фрагменти се намират все по-трудно. По думите на Антон Илков, притежател на компанията, след 5 години няма да има кой да постави едно паве в София.

Заради смяната в стопанската система, с тежък физически труд се занимават все по-малко хора и у нас.

„ Автоматизацията прави по този начин, че по-малко хора съумяват да произведат повече и по този метод по-малко хора се постановат да работят тежък физически труд”, изясни икономистът Явор Алексиев.

Все повече хора са в бранша на услугите.

И до момента в който за някои фантазията е да се пенсионират, 89-годишният Денчо Денчев от Русе е на другия полюс – от 71 години в никакъв случай не е спирал да работи:

„ Най-важното е това – човек да обича специалността си (...) щом има предпочитание за работа, каквото и да работи, ще бъде противоречиво, ще бъде потребен за себе си и надлежно за клиентите и за хората към него”, сподели Денчо Денчев.

Така даже и в почивния ден, се отзовава да настрои касовия уред на различен дълголетник 90-годишния продавач на обувки – Иван.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР