Един от всеки 10 севернокорейци е жертва на съвременно робство,

...
Един от всеки 10 севернокорейци е жертва на съвременно робство,
Коментари Харесай

Северна Корея е първенец по случаи на съвременно робство, твърди правозащитна организация

Един от всеки 10 севернокорейци е жертва на модерно иго, демонстрира оповестен отчет на правозащитната организация " Уок фрий фаундейшън ", представен от ДПА и Асошиейтед прес.

Изолираната страна, водена от Ким Чен-ун, е на първо място по брой на случаи на модерно иго, п оказва световният показател, оповестен от фондацията. Нейни представители са интервюирали 50 души, избягали от Северна Корея. Само един от тях не е загатнал за наложителния, неплатен " групов труд ", който би трябвало да поставят деца и възрастни. Смята се, че Пхенян разчита на насилствения труд в минната си промишленост, в това число на труда на пандизчии.

Най-голяма угриженост п редизвиква добивът на въглища . Според известията държавното управление изпраща хора от низшите съсловия на работа в мините и това продължава потомство след потомство.

Според отчета има два основни фактора, водещи до актуалното иго - мощно репресивните режими и конфликтните обстановки, водещи до раздробяване на правовия ред, обществените структури и системите за отбрана.



По данни на отчета към 40,3 милиона души са били жертви на модерно иго по света през 2016 година, отбелязва АП. След Северна Корея страните с максимален брой модерни плебеи съгласно данните на правозащитната организация са Еритрея, Бурунди, Централноафриканската република, Афганистан, Мавритания, Южен Судан, Пакистан, Камбоджа и Иран.-->
 

Правозащитниците акцентират, че страните от Г-20 всяка година купуват артикули на стойност 354 милиарда $ , които може да са били създадени с потреблението на насилствен труд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР