Един от водещите световни баритони Желко Лучич гостува в продукцията

...
Един от водещите световни баритони Желко Лучич гостува в продукцията
Коментари Харесай

Световноизвестният баритон Желко Лучич гостува в ролята на Отело в продукция на Старозагорската опера

Един от водещите международни баритони Желко Лучич гостува в продукцията на Старозагорската опера „ Отело “ на 23 юли на сцената на Античния конгрес „ Августа Траяна “, оповестяват от пресцентъра на културния институт.

Сръбският баритон продължава да печели самопризнание за осъществяванията си на трагичния репертоар във водещите международни оперни театри, в това число Метрополитън опера, Кралския оперен спектакъл, Операта на Сан Франциско, Националната опера в Париж, Театро но Скала и Виенската държавна опера. За осъществяването му в „ Силата на ориста “ " Файненшъл таймс " написа, че „ с този Дон Карлос Желко Лучич дава ясна поръчка, че е един от най-изключителните вердиеви баритони. “

Първата среща на огромния оперен ас с българската аудитория бе през предишното лято на сцената на Античния конгрес „ Августа Траяна” – Стара Загора в ролята на Скарпия от операта „ Тоска” на Пучини. Във Вердиевия шедьовър „ Отело “ той ще се превъплъти в ролята на подлия Яго.

В ролята на Отело гостува един от най-търсените модерни реализатори - тенорът Джанкарло Монсалве, който за първи път ще се показа на българска сцена. Украинското сопрано Тамара Калинкина ще дебютира в ролята Дездемона.

На диригентския пулт ще бъде маестро Ивайло Кринчев. Сценичната акомодация е на режисьора Огнян Драганов, а акомодацията на сценографията особено за откритата сцена на Античния конгрес е на художника Тодор Демеров. Костюмите са на Цветанка Петкова-Стойнова. В спектакъла на 23 юли вземат участие още солистите Ивайло Йовчев -в ролята на Касио, Александър Марулев (Лодовико), Даниела Нинева (Емилия), Стоян Буюклиев (Родриго), Живко Добрев (Монтано), оркестър, хор и балет на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-Тур”.

„ Отело “ от Джузепе Верди на Държавна опера-Стара Загора е класическа режисура, основана с изключителното подпомагане на Община Стара Загора. С нея на 24 ноември 2014 година бе намерено 45-тото издание на Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора. Сценографията и костюмите на „ Отело” са последната взаимна работа на художниците Цветанка Петкова-Стойнова и Борис Стойнов, свързани трайно със Старозагорската опера и оставили ярка диря в образа на актуалното българско оперно и балетно изкуство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР