Един от водещите политици от Християндемократическия съюз (ХДС) Фридрих Мерц

Един от водещите политици от Християндемократическия съюз (ХДС) Фридрих Мерц ...

Немски политик си намери виновник за притока на бежанци в ЕС в лицето на Владимир Пугин.

Един от водещите политици от Християндемократическия съюз (ХДС) Фридрих Мерц остро критикува политиката на руския президент Владимир Путин. "Този човек и армията му бомбардират болници, детски градини, училища и домове за възрастни хора", каза Мерц във видеоинтервю за „Билд“, говорейки за войната в Сирия.
Според политика притокът на бежанци към Европа е до голяма степен причинен от „варварски военни действия на руската армия, за които е отговорен Путин“.

Германия иска да приеме 1 500 мигранти Германия иска да приеме 1 500 мигранти
Канцлерът на Германия Ангела Меркел и вътрешният министър Хорст Зееховер планират страната да приеме подбрани мигранти от Мориа, съобщи...
Повече от 9 години Сирия е погълната от военен конфликт между режима на президента Башар Асад и негови опоненти, подкрепени от терористични групи. Русия подкрепя режима на Башар Асад.
В същото време представителят на ХДС подкрепи втвърдяването на курса на федералното правителство в отношенията с Москва, след предизвикалото много шум отравяне на опозиционния лидер Алексей Навални . В момента ескалацията на напрежението в двустранните отношения не идва от Германия или Европа, а "изключително от Русия", каза Мерц.
Според германския политик, тъй като Русия не разследва това престъпление на своя територия, „дойде моментът да повдигнем въпроса: можем ли да продължим да действаме както преди“.
Лаборатории от три държави от ЕС откриха следи от Новичок в анализите на Навални

ООН: Санкциите на САЩ влошават ситуацията в Сирия ООН: Санкциите на САЩ влошават ситуацията в Сирия
Икономическите санкции на САЩ влошават ситуацията в Сирия и могат да доведат до възобновяване на конфликта в региона. Това е записано в...
Експерти от специалната лаборатория на Бундесвера извършиха токсикологичен анализ на проби, взети от Навални, и откриха следи от нервно вещество от групата Новичок. По-късно лабораториите в Швеция и Франция, км които Берлин се обърна за проверка на резултатите, потвърдиха заключенията на немските експерти.
Москва отрече обвиненията за участие в атентата срещу опозиционния лидер и изпрати няколко искания за правна помощ до Берлин.

Източник: actualno.com