Един от водещите ни приоритети е да подпомагаме връзката наука-бизнес,

...
Един от водещите ни приоритети е да подпомагаме връзката наука-бизнес,
Коментари Харесай

Министър Стойчева в САЩ: Наш приоритет е да подпомагаме връзката наука-бизнес

" Един от водещите ни цели е да подкрепяме връзката наука-бизнес, да насърчаваме фирмите да употребяват потенциала на академичната общественост и да комерсиализират разработките им в производствата си ", съобщи министърът на нововъведенията и растежа, която е на посещаване във Вашингтон.

Министърът на нововъведенията и растежа и представители на Държавния университет на Аризона от Института по дизайн и Лабораторията за световно бъдеще разискаха съдействие в региона на микроелектронната промишленост. Срещата се организира в Центъра за взимане на решения на Университета във Вашингтон, където участва и заместник-министърът на нововъведенията и растежа проф. Георги Ангелов.



Двамата са на посещаване в американската столица, където ще се включват в Стратегическия разговор България-САЩ, оповестиха от пресцентъра Министерството на нововъведенията и растежа. 

По отношение на микроелектрониката акцент на диалога беше разширението на експертизата в другите звена на веригата за създаване и доставка на чипове, образование и преквалификация на експерти, създаване и разширявана на инфраструктура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР