Един от вицепремиерите ни се опитва да изглежда като Орбан

...
Един от вицепремиерите ни се опитва да изглежда като Орбан
Коментари Харесай

В. Чернева: Кабинетът няма да има позиция по казуса „Орбан“ преди европейските избори

Един от вицепремиерите ни се пробва да наподобява като Орбан и вероятно да получи част от електората по неговия модел. Не мисля, че има желание на българското държавно управление да изготвя позиция, нито пък, почтено казано, да има гласоподаване в съвета на Европейския съюз по проблема „ Унгария “ най-малко не и преди европейските избори.
Това сподели Весела Чернева - шеф на българския офис на Европейския съвет по външна политика:

Борисов се опита да каже, че в действителност България има същите ползи, тъй като истината е, че по тематиката миграция, по която Орбан ще се стреми да направи коалиция в Европейския съюз, ползите на България са други. Това виждаме даже и през вчерашния ден по време на срещата в Залцбург. " Фронтекс " - 10000 души гранична работа, която да оказва помощ да се пазят външните граници, несъмнено е в полза на България, сподели още тя пред БНР.

Същевременно Орбан твърди, че това щяло по някакъв метод да му изземе от суверенитета. Въобще концепцията за суверенитета наподобява, че продължава да владее фантазиите на този вид политици, в случай че когато всяка от нашите страни е влизала в Европейския съюз, е било напълно ясно, че отдаваме част от суверенитета си на Европейски Съюз, тъй като имаме вяра, че участието обезпечава еднакъв глас като на всички останали, уточни Чернева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР