Един от висшите служители на ФИФА Оли Рен обяви, че

...
Един от висшите служители на ФИФА Оли Рен обяви, че
Коментари Харесай

Клубният футбол загуби 14 милиарда долара тази година

Един от висшите чиновници на ФИФА Оли Рен разгласи, че пандемията от COVID-19 евентуално ще коства на клубния футбол тази година близо 14 милиарда $ в международен мащаб, което е към една трета от цената му. Комисията за справяне с последствията от пандемията е ръководена от Рен и той дружно с консултанти от финансовия бранш са пресметнали, че цената на мачовете на клубните тимове е сред 40 и 45 милиарда $ в международен мащаб, предава " Фокус ".
Рен изясни, че сумата от 14 милиарда $, която е посочена като възможна загуба или пропуснати облаги, се базира върху настоящия сюжет, в който футболът постепенно се рестартира след три месеца в застой при започване на годината.
" Футболът беше обиден доста тежко от пандемията от ковид. Това сътвори доста разтърсвания на разнообразни равнища с някои професионални клубове, които и в този момент са изправени пред доста съществени усложнения. Също по този начин аз съм доста угрижен за младежките академии и клубовете от по-ниските дивизии “, съобщи Оли Рен, който преди този момент беше еврокомисар и в този момент е гуверньор на Националната Банка на Финландия.
ФИФА към този момент отпусна 1.5 милиарда $ на националните федерации за справяне с резултатите от пандемията, а Рен посочи, че 150 от всичките 211 страни са кандидатствали за помощи.
" Критичното ще пристигна от отговора дали ще бъде създадена и може ли да се употребява ваксина, както и дали ще намерим медицински и други средства за цялостно преодоляване пандемията. Но всичко това е доста нестабилно ", приключи Оли Рен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР