Един от вечните спорове на модерното човечество е на път

...
Един от вечните спорове на модерното човечество е на път
Коментари Харесай

Мъжете са по-лоши шофьори от жените

Един от безконечните разногласия на модерното човечество е на път да получи своя финален отговор. Ново социологично изследване, извършено от британската организация за лицензиране на водачите и моторните транспортни средства (DVLA) сочи, че мъжете имат склонността да бъдат по-опасни зад кормилото от дамите .

 Мъжете са по-склонни да наемат автомобил от дамите
Защо мъжете са наемат по-често автомобил от дамите

Какво е съотношението по света

За да стигнат до този извод, специалистите от DVLA са обработили голямо количество от информация, обвързвана с нарушаванията на пътя, осъществени от мъже и дами.

 Снимка 379950

Според цифрите, доста по-вероятно е мъжете да създадат нещо нелегално или рисково зад кормилото , без значение дали става въпрос за неразумно шофиране, каране с отнета брошура или след приложимост на неразрешени субстанции.

Единственото нарушаване, при което мъжете и дамите си поделят отговорността, е шофирането след приложимост на алкохол.

Данните, събирани сред януари 2014 и юли 2018 демонстрират, че управляващите в Англия са лишили книжката на 421 565 мъже, до момента в който дамите със същото наказване са едвам 66 272.

 Снимка 380123

Освен това, 23 пъти по-вероятно е да бъде отнета книжката на мъж, в сравнение с жена, а 16 пъти по-често събитие е мъж да кара с отнета брошура, в сравнение с представител на нежния пол, сочи още информацията от изследването.

Ситуацията за господата остава също толкоз срамна и във връзка с сядането зад кормилото след приложимост на опиати - 15 пъти повече.

Малко утешение идва от обстоятелството, че изследването на DVLA не регистрира разликата в броя на мъжете и дамите зад кормилото. По-просто казано, мъжете водачи са доста повече от дамите водачи, което, несъмнено, усилва опциите за осъществяване на нарушавания.

 Сънливото шофиране и по какъв начин да го избегнем
Сънливото шофиране и по какъв начин да го избегнем

Факти и препоръки

Въпреки това, " тези разкрития твърдо поддържат предходните изследвания, които демонстрират, че имаме потребност от пряк метод към най-голямата рискова груба в Англия, когато става въпрос за нарушавания на пътя - млади мъже на към 25 години ", разяснява Родни Кюмър, представител на британската организация за пътна сигурност IAM RoadSmart.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР