Един от вече старомодните начини за пазаруване стигна до своя

...
Един от вече старомодните начини за пазаруване стигна до своя
Коментари Харесай

H&M спира хартиените си каталози

Един от към този момент старомодните способи за извършване на покупки стигна до своя край след 39 години в бързооборотната фешън компания H&M.

Шведският производител на облекла съобщи, че е прекратил отпечатването на хартиения си азбучник, който се издава в продължение на 39 години, написа Bloomberg. Този ход е в резултат на намалелия интерес на клиентите към лъскавите страници и пожеланото от тях онлайн извършване на покупки.

" С смяната на моделите за извършване на покупки, след която потребителите избират да пазарят онлайн, ние взехме решение да се сбогуваме с нашия азбучник ", се споделя в изказване, оповестено от H&M.

Каталогът на марката в никакъв случай не е достигал 300 страници, както веригата за артикули за дома IKEA. Но той е бил известен метод да се наблюдават стилните трендове в доста селски домове, където не е имало магазини наоколо.
 H&M от 40-те години до през днешния ден: Шведската марка, трансформирала се в емблемата на всеобщата мода
H&M от 40-те години до през днешния ден: Шведската марка, трансформирала се в емблемата на всеобщата мода

Тя остава една от най-разпознаваемите скандинавски компании

Други търговци също прекратиха издаването на печатните си каталози. Германската верига Otto за доставки, отпечата последния си книжен азбучник в края на 2018 година след 69-годишна процедура. Марката за първокласно долни дрехи Victoria`s Secret също приключи издаването на листовка преди 3 години.

Последните хартиени издания на H&M ще излязат на 6 от 72 пазара - Австрия, Холандия, Германия, Швеция, Финландия и Норвегия. В своя пик каталогът е достигал най-вече до 18 пазара. Шведската компания акцентира, че със прекъсването му ще се спестят и доста първични материали.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР