Един от украинските командири, барикадирали се в стоманодобивния завод Азовстал

...
Един от украинските командири, барикадирали се в стоманодобивния завод Азовстал
Коментари Харесай

Украински командир от Азовстал поиска помощ от Илон Мъск за евакуация на бойците

Един от украинските командири, барикадирали се в стоманодобивния цех " Азовстал " в град Мариупол, се обърна към милиардера Илон Мъск с молба да помогне за евакуацията им, оповестяват Ройтерс и БНР.

Редица цивилни към този момент бяха избавени през предходната седмица от цех " Азовстал " по силата на съглашение с Русия, само че не беше реализирано съглашение с Москва за евакуация на стотици украински бойци, някои от които са ранени, след седмици на яростни съветски бомбардировки на стоманодобивния комплекс.

" Хората споделят, че Вие, @elonmusk, идвате от друга планета, с цел да научите хората да имат вяра в невъзможното. Нашите планети са една до друга, като аз пребивавам на място, където е съвсем невероятно да се оцелее “, написа в Туитър командирът на 36-а бригада на морската пехота Сергей Волина.

Той добави, че е основал акаунта в Туитър, единствено с цел да може да се свърже с Мъск.

" Помогнете ни да излезем от " Азовстал " към страна-посредник. Ако не вие, кой тогава? ", написа той.

Не е ясно дали Илон Мъск е видял туита на Волина, показва Ройтерс.

Украинските управляващи показват, че към 1000 бойци остават в многото подземни тунели на " Азовстал ", като стотици от тях са съществено ранени и се нуждаят от незабавна евакуация. Заводът продължава да се намира под мощен съветски обстрел.

През февруари, когато интернетът на Украйна беше пресечен след нахлуването на раската войска, Илон Мъск отговори на туит от украински държавен чиновник, търсещ помощ. Тогава Мъск сподели, че сателитната широколентова услуга Starlink на неговата компания SpaceX е налична в Украйна и че SpaceX изпраща повече терминали в страната.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР