Един от тях е свързаността на магистралата Сърбия-България-ГърцияЕвропейският съюз планира

...
Един от тях е свързаността на магистралата Сърбия-България-ГърцияЕвропейският съюз планира
Коментари Харесай

5G проекти в региона ще се финансират по европрограми

Един от тях е свързаността на автомагистралата Сърбия-България-Гърция

Европейският съюз възнамерява да отпусне 30 милиона евро за високоскоростен интернет в района, напомни Росен Желязков (снимка: МТИТС)

Проектите за цифрова инфраструктура в Югоизточна Европа ще могат да се финансират от европейски стратегии след 2020 година, заяви министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на конгрес Иностарт, отдаден на нововъведенията в района и проведен от  Американската комерсиална камара. 

„ Един от основните планове, който може да получи поддръжка, е за обезпечаване на съгласуваност на автомагистралата Сърбия – България – Гърция. Това ще разреши придвижването на напълно самостоятелни коли. Магистралата и сега е подготвена, само че би трябвало да се построи свързаността, която е в подтекста на 5G инфраструктурата ”, изясни министърът.
още по тематиката
Росен Желязков напомни, че Европейският съюз възнамерява да отпусне 30 милиона евро за високоскоростен интернет в района.

Същевременно, на среща на отрасловите министри на България, Сърбия и Северна Македония бе очебийно, че следва сензитивно понижаване на цените за роуминг на телекомуникационните услуги в района, след сключване на меморандума по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР