Един от тримата, заподозрени за кражбата на автомобил на президента

...
Един от тримата, заподозрени за кражбата на автомобил на президента
Коментари Харесай

Хванаха един от крадците на колата на Росен Плевнелиев

Един от тримата, обвинени за кражбата на автомобил на президента Росен Плевнелиев (2012-2017) е арестуван. Той е с повдигнато обвиняване и остава в ареста за 72 часа, заяви Българска телеграфна агенция.  

Информацията бе доказана и от Министерство на вътрешните работи, като от ведомството допълниха, че става дума за осъждан и за други закононарушения. Мъжът е упрекнат като помощник. Според получената оперативна информация, дружно с други двама мъже /също познати на Министерство на вътрешните работи, за други сходни престъпления/ е откраднал паркирания на равнище 1 в столичен мол автомобил, който управлявала брачната половинка на Плевнелиев.
Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев
Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев. Автомобилът е каран от брачната половинка му Десислава Банова. Кражбата става в събота, измежду бял...
Прочети повече
Полицаи от няколко бранша на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден са били по едно и също време на три адреса в София и един в с. Микрево. Така е арестуван единият от мъжете, прочут като " Илиян Бабичката ". Другите двама / " Владо Македонеца " и " Ивайло Фаската " / са оповестени за общодържавно търсене. Полицията търси и колата, която употребили като " работна " за кражбата. На адреса на " Бабичката " в кв. Бенковски " са открити и конфискувани " Ауди ", с немски номера и опожарено в предната част. Установено е, че колата е оповестена в Интерпол за търсене. Пред ареса е открита и друга кола - " Опел Вектра ", за която се счита, че е употребена за " работна " при друга кражба предишния септември. В дома на мъжа са открити ключовете за колата, няколко телефона, таблет, флаш памет, 1 компютър за автомобил и чифт ръкавици. От адреса на " Владо Македонеца " в с. Микрево е конфискувано записващо видеоустройство.  

При акцията служителите на реда открили скришен адрес на " Ивайло Фаската " в с. Казичене. Там намерили мобилен телефон с извадена СИМ карта, само че със непокътнати контакти и извършени диалози, три ключа за леки коли, пластмасова табела, наподобяваща непозната регистрационна табела на МПС със залепени на гърба магнити. Според първичните данни на адреса служителите на реда намерили и чифт маратонки, идентични с такива, с които през май на камери за видеонаблюдение е снимано лице с сходно изложение, обвинено за краба на джип. В банята на мъжа служителите на реда намерили флашка, скрита зад плочка, в място обособено като шахта за водомер.

В употребения от " Ивайло Фаската " автомобил са открити сгъваема палка и калъфче със фотография на детето на " Илиян Бабичката ". Издирването на двамата мъже продължава. Столичните служители на реда са в връзка и с сътрудниците си от граничния пункт Златарево. 

Още:
Росен Плевнелиев не е оптимист за новото държавно управление
Всичко зависи от новия министър председател Кирил Петков дали ще бъде " mister clean " (чист премиер). Това съобщи президентът на България в интервала 20...
Прочети повече
Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР