Един от тримата фаворити за световната титла по снукър Нийл

...
Един от тримата фаворити за световната титла по снукър Нийл
Коментари Харесай

Фаворитът Робъртсън излиза за 1 фрейм в Крусибъл

Един от тримата любимци за международната купа по снукър Нийл Робъртсън е към този момент единствено на фрейм от продължение към осминафиналите на шампионата на планетата в “Крусибъл”. В неделя вечер от 21:00 часа българско време Гръмотевицата от Австралия излиза край зеленото сукно с решителен задатък от 9:0 пред дебютанта в шефилдския спектакъл Михаел Георгиу.

Робъртсън с право е определян за любимец за короната, дружно с Рони О’Съливан и Джъд Тръмп, тъй като за първи път в кариерата си завоюва три ранкинг трофеи в границите на една акция - Рига Мастърс, Откритото състезание на Уелс и на Китай. Също по този начин той дойде в “Крусибъл” в забележителна поредност от четири следващи участия на край на ранкинг шампионати, като отстъпи на Рони О’Съливан в Шампионата на Тура и “Шампионата на играчите”.

You have to feel for Michael Georgiou.

His Crucible debut, against an in-form Neil Robertson, really couldn't have gone much worse...

Just one frame needed by the Australian when play resumes tomorrow. pic.twitter.com/44LN69o5jd
— BBC Snooker (@BBCSnooker) April 20, 2019
Георгиу, който е първенец от Shoot Out 2018, е пред угрозата да сложи антирекорд по маркирани точки в дуел в “Крусибъл”, тъй като до момента против Робъртсън има единствено общо 107 в актива си. Досегашното “постижение” принадлежи на Дани Фаулър от 1993 година против Стивън Хендри, когато губи с 1:10 и бележи 191 точки. Единственият състезател в “Крусибъл” пък, който отпада без извоюван фрейм, е Еди Чарлтън от Джон Парът през 1992 година.

Робъртсън показва добър брейк-билдинг със серии от 58, 100, 96, 68, 120, 85 и 55.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР