Един от терористите, участвали в атентата на бургаското летище Сарафово

...
Един от терористите, участвали в атентата на бургаското летище Сарафово
Коментари Харесай

Нови разкрития: Камикадзето от Сарафово си викнало проститутка, а в деня на атентата се случило нещо много странно и зловещо

Един от терористите, взели участие в атентата на бургаското летище Сарафово през 2012 година, бил спрян от жандармерията два часа след адския гърмеж с куфар със сексиграчки. Това стана ясно от съвещанието на Специализирания углавен съд по делото, което се води задочно против Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фара, упрекнати за терористичния акт. Пред спецмагистратите през вчерашния ден показания даде Димитър Игнатов – един от жандармеристите, спрели атентатора за инспекция, оповестява „ Телеграф “.

„ В деня на атентата охранявахме мача „ Лудогорец “-„ Динамо “-Загреб в Разград “, описа той. След като получили позвъняване, че в Бургас е имало атентат, на униформените било подредено да ревизират всички коли. Така те спрели мъж с канадски паспорт. „ Беше висок към 1,80 ми носеше бейзболна шапка. Накарахме го да си смъкна шапката, претърсихме и багажа му. Вътре имаше продукти за садо-мазо игри “, изясни сепнато униформеният.

Чужденецът напълно умерено обяснил, че са за приятелката му, с която щял да се срещне в Румъния. Казал, че там ще стигне през Русе. Ченгетата не разкрили нищо съмнително и го пуснали.

На скотски удоволствия се отдал и различен от терористите. Пред съда показания даде Сийка Драганова, която работела в хотел в центъра на Варна. Там отседнал късо подстриган млад чужденец, за който се счита, че е взривеният нападател Мохамед ел Хюсейни. Една заран на Сийка ѝ поръчали да му направи палачинки с кашкавал, само че той не ги харесал. После му купили кроасани.

Жената сподели, че младокът бил настанен във ВИП апартамент, в който имало кръгло легло. Поръчали му и продажница. След ден-два си отпътувал.

Бившият кмет на Сопот Веселин Личев също даде показания в съда. В дните към атентата, когато бил и мандатът му, бил на отмора в Поморие до къщата на Яворов. Там на скалите се появил мъж, който почнал да свири на нещо като дребна флейта.

„ Свиренето беше доста протяжно, гадно, съвсем погребално “, описа той. Личев и други плажуващи три пъти му създали забележка да спре, само че мъжът не им обърнал внимание. Накрая градоначалникът го замерил с черупка от мида. Странникът си сменил тениската и си поставил раница на гърба, след което си тръгнал. Случката се разиграла в деня на атентата – 18 юли.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР