Един от тазгодишните лауреати на Нобеловата награда в областта на

...
Един от тазгодишните лауреати на Нобеловата награда в областта на
Коментари Харесай

Нобеловият лауреат Питър Ратклиф очаква нови открития за реакциите на клетките към кислорода

Един от тазгодишните лауреати на Нобеловата премия в региона на медицината или физиологията сър Питър Ратклиф смята, че са вероятни още доста открития в региона на възприемчивостта на клетките към кислорода, оповестява организация ТТ, представена от Българска телеграфна агенция.

" Надявам се, че сме помогнали за популяризирането на тази област в научните проучвания. Има доста неща за разкриване и в бъдеще. Въздействието на кислорода върху клетките в никакъв случай не е било " краткотрайно " или " фешън " направление в науката. То и в бъдеще ще притегля вниманието на учените! ", съобщи нобелистът.

Ратклиф заяви, че към този момент чества с сътрудниците си от Оксфордския университет във връзка присъдената му Нобелова премия. " Разбира се, че съм безпределно благополучен. Обикновено за лауреатите се носят какви ли не клюки, само че ви убеждавам, че в никакъв случай не съм си представял, че ще бъда почетен с сходна чест. Когато започвах проучванията си, не съм си и помислял, че ще доведат до подобен резултат. Безусловно, това е премия за цялата научна област ", означи ученият. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР