Един от тазгодишните лауреати на Нобеловата награда в областта на

...
Един от тазгодишните лауреати на Нобеловата награда в областта на
Коментари Харесай

Нобеловият лауреат Питър Ратклиф очаква нови открития за реакциите на клетките към кислорода

Един от тазгодишните лауреати на Нобеловата премия в региона на медицината или физиологията сър Питър Ратклиф смята, че са вероятни още доста открития в региона на възприемчивостта на клетките към кислорода, оповестява организация ТТ.

"Надявам се, че сме помогнали за популяризирането на тази област в научните проучвания. Има доста неща за разкриване и в бъдеще. Въздействието на кислорода върху клетките в никакъв случай не е било "временно " или "модно " направление в науката. То и в бъдеще ще притегля вниманието на учените! ", съобщи нобелистът.

Ратклиф заяви, че към този момент чества с сътрудниците си от Оксфордския университет във връзка присъдената му Нобелова премия. "Разбира се, че съм безпределно благополучен. Обикновено за лауреатите се носят какви ли не клюки, само че ви убеждавам, че в никакъв случай не съм си представял, че ще бъда почетен с сходна чест. Когато започвах проучванията си, не съм си и помислял, че ще доведат до подобен резултат. Безусловно, това е премия за цялата научна област ", означи ученият.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР