Един от талантливите български футболисти зад граница – Мартин Минчев

...
Един от талантливите български футболисти зад граница – Мартин Минчев
Коментари Харесай

Мартин Минчев: Локо Пд е по-силният отбор и ще продължи напред, ще бие и в Чехия

Един от надарените български футболисти зад граница – Мартин Минчев даде изявление за „ Мач Телеграф “. В него той приказва за кариерата си в Спарта Прага, както и за идния реванш сред Словачко и Локо Пд в Лигата на конференциите.

- Мартине, по какъв начин си и какво се случва с теб в Прага?
- Благодаря, добре съм, здрав съм. Направихме хубава и тежка подготовка и се надявам след нея да създадем мощен сезон.

- Свикна ли към този момент с тима, с града и по какъв начин мина акомодацията ти?
- В първите ми 6 месеца тук не можах да открия съвсем никакви разлики сред България и Чехия, както и сред Варна и Прага, тъй като всичко беше затворено. Много строги ограничения бяха взети против пандемията. Отскоро ги разхлабиха. Убедих се, че Прага е доста хубав град и неслучайно е обичан от туристите. Но в никакъв случай няма да кажа, че е по-красив от Варна. А и за разлика от Варна няма море.

- Кажи ни нещо за Словачко и за дуела им с Локо Пд. Какво очакваш?
- Гледах първия мач в Пловдив и не съм сюрпризиран от нищо. Локомотив Пд е по-силният тим и ще продължи напред. Мисля, че могат да победят и във втория мач. В най-лошия случай ще завършат наедно. Пожелавам им от сърце триумф. Словачко е тим, който разчита доста на бягане и на битка. Технически Локомотив е по-добър от тях.

- Помогна ли с нещо на Локомотив в разузнаването? Все отново в щаба им е един някогашен твой съотборник в Черно море – Георги Илиев...
- Да, обаждаха ми се, говорихме. Спортно-технически не им бях доста потребен, тъй като те множеството неща за тях си ги знаеха. Питах хора от щаба на тима за новите им попълнения, тъй като те са по-важни, защото са неотдавна в Словачко. Надявам се, че най-малко малко съм оказал помощ на Локомотив Пд. Пак споделям, че им искам триумф, и мисля, че ще го реализиран.

- Каква е главната разлика сред футбола в България и Чехия?
- В Чехия съвсем всички тимове вършат едно и също – доста бягане, доста физика, доста битка и изобщо като цяло – пряк футбол. Само Славия Прага и Спарта Прага се пробват да владеят по-трайно топката, да създадат нещо по-красиво, по-технично, да има някаква изненада в дейностите.

- Следиш ли какво става в България и по-специално в Черно море? Смяташ ли, че откакто не можаха да влязат в шестицата предните два сезона, този път ще са най-малко там?
- Следя, несъмнено. Черно море си е клубът на сърцето ми и постоянно ще ме интересува. За шестицата – уповавам се тази година да съумеят. Предните две не съумяха поради неприятно стичане на събитията. Мисля обаче, че се развиват добре, резервираха огромна част от тима и през този сезон ще са по-силни. Само Илиан Илиев-младши напусна. Използвам случая да му пожелая триумф в Аполон Лимасол. Дано получи късмет и да го употребява.

- Надяваш ли се скоро да сте съотборници в мъжкия народен тим с Илиан Илиев, защото теб не престават да те викат в младежкия?
- Естествено, че се надявам. Дано да играя по-редовно и по-добре и тогава нещата ще си дойдат на мястото.

- Дошло ли е време съгласно теб някой да детронира Лудогорец в България или още веднъж ще са първенци?
- Не знам, Лудогорец ги проследявам най-много поради моя другар – Доминик Янков. Гледам най-вече Черно море. А за борбата за купата какво да ви кажа – ЦСКА всяка година се канят да я взимат и все не съумяват. Тази година отново може би ще са главният съперник, само че не мога да кажа дали ще могат да спрат превъзходството на Лудогорец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР