Един от сценариите на развитие на войната може да засегне

...
Един от сценариите на развитие на войната може да засегне
Коментари Харесай

Заков: Един от сценариите на войната може много сериозно да засегне България

Един от сюжетите на развиване на войната може да засегне доста съществено националната сигурност на България, като да вземем за пример разширение на войната южно от Одеса, в това число в Приднестровието, разяснява военният министър Драгомир Заков.

Политическата класа в България е изправена пред тест за държавност. Ако този тест не бъде изискан с отличен, ще имаме доста съществени проблеми в идващите сред 6 и 9 месеца, сподели Заков пред бТВ.

Той уточни, че шоковете за страната са доста – повишаващите се цени на енергоносителите, на суровините, зараждаща се продоволствена рецесия, евентуална стагфлация – извънредно противен интервал от икономическия цикъл.

Министърът е на мнение, че държавното управление би трябвало да се сплоти към съответни полезности, с цел да може България да бъде преведена през идните шокове през идващите до 6-9 месеца, а по-късно да се мисли за избори.

Цялата политическа класа би трябвало да прояви зрялост и държавнически метод. Това е належащо на българския народ и на българската страна. В противоположен случай, ще изпаднем в една доста тежка обстановка, разяснява министърът на защитата.

На въпрос дали е схванал за какво " ИТН " е напуснала ръководещата коалиция, министърът сподели, че това си е тяхно решение. Не съм поканен даже от Има Такъв Народ да бъда част от държавното управление, бях поканен от премиера персонално. Не мога да настоявам какви са били техните претекстове, сподели Заков.

Попитан дали съжалява, че е напуснал като дипломат и е станал министър в държавно управление, което може да издържи няколко месеца, министър Заков сподели, че калкулирал, че това постоянно може да се случи и не съжалява.

Военният министър сподели също, че не е отчаян от актуализацията на бюджета в частта за неговото министерство.

Трябва да бъдем реалисти. В момента е значимо да създадем бюджет, който да отговори на шоковете, които предстоят, уточни министър Заков.

Ако няма работещ парламент, стопира модернизацията на българската войска. Подготвят се планове за рационализация, към този момент има решения на Министерския съвет, които би трябвало да се придвижат към Народното събрание. Ако това не се случи, модернизацията на армията стопира в извънредно сериозен миг, разяснява военният министър Драгомир Заков пред бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР