Един от старите и традиционни клубове в Република Ирландия- ФК

...
Един от старите и традиционни клубове в Република Ирландия- ФК
Коментари Харесай

Един от традиционните ирландски клубове е пред ликвидация

Един от старите и обичайни клубове в Република Ирландия- ФК Лимерик, е пред разпродажба, оповестиха ръководителите на Футболната асоциация на страната (ФАИ).

Отборът приключи на последното 10-о място във второто равнище на футболната система (Първа дивизия), само че няма да получи лиценз за новия сезон, който стартира през февруари поради финансови проблеми.

Отделно клубът ще бъде премахнат, няма да бъде позволен даже до аматьорските лиги. Защитата на клубовете, която се подсигурява от Съда, е вдигната. Дълговете на клуба все още са към 490 хиляди евро. Конър Нуун от Административния съд изясни пред медиите, че от клуба са показали компания- възможен вложител, който обаче "не се е заел по метода, който се изисква през последните седмици ", с цел да обезпечи лиценза или да даде нужното финансиране за реализира на единодушие с кредиторите на клуба.

"Не е имало контакт сред притежателя на Лимерик Пат ОТСъливан и ФАИ за това по какъв начин има намерение да продължи следвайки днешните вести, добави Конър Нуун. В същото време притежателят на клуба Пат О'Съливан упрекна Футболната асоциация и съда, че се създали всичко допустимо, с цел да попречат на спасяването на ФК Лимерик.

"Те сложиха трудности и спънки, каквито не са представяни и желани от нито един клуб досега. Явно някой не желае да има футбол в района Мюнстър или пък не ме харесват като притежател, изясни предприемачът пред локалните медии. "Похарчил съм сред 6 и 7 милиона евро мои персонални пари за клуба, откогато съм го поел. Смятате ли, че желая подобен край? ", ядосва се О'Съливан.

Лимерик е учреден през 1937-а година и е един от обичайните ирландски клубове. Два пъти е бил първенец на Република Ирландия, два пъти е притежател на Купата на страната, три пъти притежател на Купата на Лигата.

С фланелката на "суперсините " са играли персони като Сам Алардайс, легендата на Манчестър Сити Кени Клемънс, някогашният народен треньор на Уелс Брайън Флин, звездата на Ливърпул от 60-те години Уили Стивънсън. Футболната централа на страната ще предложения някой от тимовете от районните лиги във втора дивизия или пък ще добави дублиращия тим на Шамрок Роувърс, в случай че нито един отбор не покрие лицензионните условия до началото на февруари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР