Един от собствениците на старото дружество ПФК ЦСКА АД -

...
Един от собствениците на старото дружество ПФК ЦСКА АД -
Коментари Харесай

Томов: Не се търси сметка за случилото се с ЦСКА, а то е непростимо!

Един от притежателите на остарялото сдружение ПФК ЦСКА АД - Александър Томов, разяснява в предаването “Гостът на Sportal.bg” , че това, което се случи с достоверния клуб на “червените”, е неприемливо и непростимо. Бившият началник на “Армията” за следващ път разгласи, че по негово времето задълженията на 31-кратния първенец на България са редуцирани от 38 на 22 милиона лв.. Томов се нахвърли на своите наследници в Борисовата градина, като дефинира метода им на работа, на правене на бизнес за “цигански”.

“Във футболното законодателство УЕФА е пълководец. Ако УЕФА признае, че това (ЦСКА-София) е наследникът на ЦСКА и го допусне до шампионати, това ще е решението. Ако припознае различен клуб или остави решението за в бъдеще, ще забележим. Недопустимо, непростимо е това, което се случи с ЦСКА. Случват се обаче очевадни неща, които обаче не се приказват от медиите. Не се търси сметка за протичащото се. При нас, ще се повторя за кой ли път, дългът бе понижен от 38 на 22 милиона лв.. Но тези 22 милиона, които останаха, бяха документирани след 3-4 месеца инспекции от синдици, адвокати и цялостен куп хора. Искам да ви кажа, че близо 7 милиона от този дълг бяха в правосъдна фаза и съм сигурен, че ЦСКА щеше да ги завоюва. Става въпрос за остарели, неизгодни контракти, в ущърб на клуба”, разяснява Томов.
 @@@ “Натискът върху мен беше голям и продадох акциите на Инджов и Манджуков на безценица. Комична история е да купиш акциите на клуб против 250 хиляди. Когато купиш дълг, поемаш ангажимент да го изплатиш. Дългът е цена. Поемаш ангажимент да преструктурираш сдружението и да изчистиш дълга. Измамата е, че заличава остарялото, въпреки че го е взел за да го “излекува”. Получава се нов клуб, който желае да носи името “ЦСКА”. В цивилизования свят това е освен аморално, само че и нелегално. Но може да наследиш активите без пасивите. Това е част от целия, ще ме извините, “цигански” бизнес у нас - прави се нова компания, одобряват се активите, без да се поемат и пасивите”, добави още някогашният притежател на 31-кратния първенец на България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР