Един от скритите фаворити на Световното - Белгия, разби дебютанта

...
Един от скритите фаворити на Световното - Белгия, разби дебютанта
Коментари Харесай

Белгия победи Панама без особени усилия

Един от скритите любимци на Световното - Белгия, разруши дебютанта и новобранец Панама с класиката 3:0 в първия им мач от група “G” на стадион "Олимпийски " в Сочи. Дрис Мертенс (47мин) и Ромелу Лукаку (69мин, 75мин) вкараха головете за „ алените дяволи “, които нямат загуба под управлението на испанеца Роберто Мартинес от 20 публични срещи – 15 победи и 5 равенства. Другите два отбора от тази група са Тунис и Англия.

"Червените дяволи " изрично преобладаваха през първата част, само че по този начин и не откриха правилния път към вратата на "каналджиите ", които насочиха един неакуратен удар, дело на Армандо Куупър. Вратарят на панамците Хайме Пенедо на няколко пъти блесна, спасявайки удари на Караско и Еден Азар.

В началото на второто полувреме Дрис Мертенс осъществя хубав гол и даде преднина на белгийците. Той първо се опита да центрира топката, само че Роман Торес почисти с глава. Топката стигна отново до Мертенс, който с воле я прати във вратата на Пенедо за 1:0. Пет минути по-късно Де Бройне шутира в навън от фаул, а след още две минути Мурийо бе изтърван от белгийските бранители и можеше да изравни, само че Тибо Куртоа избави и мазета топката в корнер.

Белгийците затвърдиха превъзходството си с гол на Ромелу Лукаку, който засече центриране на Кевин де Бройне и се разписа с с глава за 2:0. Атаката бе стартирана от Еден Азар, който направи прекрасен пробив в наказателното поле на "каналджиите " и върна топката към Де Бройне. Разликата стана класическа след светкавична контраофанзива на "червените дяволи " и нов гол на Ромелу Лукаку след асистенция на Еден Азар.

До края на мача белгийците не позволиха изненади, а единственият късмет за панамците бе директен свободен удар в 89-ата минута, при който Фидел Ескобар шутира право в ръцете на Тибо Куртоа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР