Един от символите в производство на коли във Великобритания -

...
Един от символите в производство на коли във Великобритания -
Коментари Харесай

Автопроизводителят Jaguar предупреди, че лош Brexit ще му струва 1,3 млрд. евро

Един от знаците в произвеждане на коли във Англия - Jaguar Land Rover (JLR) предизвести, че „ неприятна “ договорка за Brexit може да предотврати планувани вложения в размер на над 100 милиарда $.

Новината пристигна в миг, когато съществени европейски производители като Airbus, BMW и Siemens също предизвестиха през последните седмици, че Brexit може да значи евакуиране на техните вложения от Англия. Това би заплашило десетки хиляди работни места.

Шефът на JLR (компанията е основана във Англия, само че е благосъстоятелност на индийската Tata Motor`s) Ралф Спет сподели, че „ ние и нашите сътрудници по снабдителната верига се изправяме пред непредвидимо бъдеще, в случай че договарянията по Brexit не поддържат свободна и безпроблемна търговия с Европейска комисия и безграничен достъп до единния пазар “. Той добави, че компанията незабавно се нуждае от сигурност, да са продължи да влага във Англия, което е належащо, с цел да бъдат непокътнати доставчиците, клиентите и 40 000 работни места “ на Острова, предава БГНЕС.

Във връзка с предизвестията водачът на най-голямата английска профсъюзна асоциация упрекна министрите в Лондон, че играят на „ съветска рулетка “ във връзка с десетки хиляди работни места.

Спет сподели, че „ неприятен “ Brexit, при който се възвръщат бариерите сред Англия и нейните най-големи търговски сътрудници, „ би коствал на JLR над 1,2 милиарда паунда (1,3 милиарда евро) облаги всяка година ".

Той добави, че от компанията възнамерявали през идващите пет години да създадат вложения в размер на 80 милиарда паунда.

Миналия месец от Jaguar Land Rover разкриха, че пренасочват част от продукцията на своя модел Land Rover Discovery в Словакия.

През 2017 година компанията продаде 621 000 коли, като 80% от тях отпътуваха за чужбина. Една от всеки три коли, изнасяни от Англия, е или Jaguar, или Land Rover.

Редактор: Деница Райкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР