Един от символите на Ню Йорк - Статуята на Свободата,

...
Един от символите на Ню Йорк - Статуята на Свободата,
Коментари Харесай

Статуята на Свободата затворена заради спряното финансиране на правителството


Един от знаците на Ню Йорк - Статуята на Свободата, беше затворена за гости в събота поради краткотрайното преустановяване на финансирането на федералното държавно управление.

На кея в региона на Манхатън, откъдето туристическите лодки се насочат към монумента, са сложени табели, на които е написано, че туристите към този момент не могат да видят от близко Статуята на Свободата, както и други атракции - Елис Айлънд в устието на река Хъдсън. На формалния уебсайт на тези уреди се оповестява, че мярката е провокирана от краткотрайното преустановяване на финансирането на федералното държавно управление. Онези, които към този момент са закупили билети, могат вместо това да отидат на друга екскурзия.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че ще се опита да откри средства допустимо най-скоро, с цел да отвори още веднъж достъпа до тези атракции.

Демократите в Сената на американския Конгрес носят цялата отговорност за прекратяването на работата на федералното държавно управление, откакто сложиха политиката над националната сигурност. Това се споделя в изказване, оповестено в петък от прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс. Повод за изказването й стана неуспехът на американския Сенат да приключи работата по резолюцията за удължение на краткотрайното финансиране на държавните институции. Така, от вчеар ведомствата няма да могат да извършват функционалностите си, а доста чиновници ще бъдат изпратени на неплатен отпуск до второ разпореждане. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР