Един от символите на Лондон - часовникът на кулата Елизабет,

...
Един от символите на Лондон - часовникът на кулата Елизабет,
Коментари Харесай

Биг Бен на 160 години

Един от знаците на Лондон - часовникът на кулата " Елизабет ", прочут като Биг Бен - през днешния ден става на 160 години. Юбилеят обаче ще бъде маркиран в безмълвие, тъй като втора поредна година забележителността се ремонтира. В период ли върви ремонтът и по кое време още веднъж ще се чуе емблематичният звън на Биг Бен - вижте отговорите във видеото.

 © БГНЕС
Вместо благозвучен звън, от Биг Бен се чува звук от дейната работа на реставратоирте. Скеле обгръща 96-метровата кула " Елизабет " от всички страни. Вътре кипи напрегнат труд - всички детайли на и към циферблатите се смъкват, освежават и връщат на място.

Според ръководителя на плана работата върви по график, само че не липсват изненади и провокации.
Адам Ватробски, проектант: В неповторимо здание като това, което е част от Световното културно завещание, се откриват непредвидени неща, едвам откакто стартира работата по него. Това се случи с покрива - нямаше по какъв начин да разберем, до момента в който не започнахме с ремонта на покрива. А това стана допустимо след построяването на скелето.
След 158 години вярна работа и тъкмо отчитане на времето, Биг Бен замлъкна през 2017 година И в случай че всичко върви по проект, ще проработи още веднъж през 2021.

Викторианският механизъм на часовника е свален, с цел да не се праши по времена ремонтните действия. Камбаната на Биг Бен, която тежи повече от 13 тона, остава на място по време на реставрацията. Тя се употребява единствено в Новогодишната нощ. Въпреки че има скеле към кулата, циферблатите на часовниците остават забележими.

Биг Бен е най-сниманата забележителност в Лондон, настояват осведомени и се надяват реставрацията да завърши в период. Кулата се ремонтира като част от огромен план, който включва възобновяване на цялата постройка на Британския парламент. За задачата са отпуснати 4 млрд паунда.
 Биг Бен прозвуча за последно, преди да замлъкне за четири години Биг Бен прозвуча за последно, преди да замлъкне за четири години
Един от знаците на Лондон часовниковата кула Биг Бен замлъкна. На обяд най-голямата камбана, която тежи към 14 тона, беше изключена от часовникови...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР