Един от шефовете на Атлетико Мадрид Хил Марин призова ВАР

Един от шефовете на Атлетико Мадрид Хил Марин призова ВАР ...

Шеф на Атлетико: Трябва ВАР асистентите да бъдат по-смели.

Един от шефовете на Атлетико Мадрид Хил Марин призова ВАР асистентите да бъдат по-смели, когато консултират главния рефер за спорни ситуации. Както е известно, “рохибланкос” изявиха претенции относно три спорни момента при загубата с 1:3 от Реал Мадрид.

“Наранени сме от случилото се, няма полза от протестите и съжаленията. Молим за по-голяма смелост при разглеждането на тези ситуации, които подлежат на разяснение. Всички се обръщаме към ВАР, за да се съгласи с нас. Става въпрос за по-добро информиране на хората и да се направи крачка напред, защото понякога не е лесно за арбитъра да направи тълкувание, когато играчите се опитват да мамят”, заяви той.
Gil Marín: "Con el VAR hay que ser más valientes" pic.twitter.com/0FqfHPIdcp
— MARCA (@marca) February 12, 2019 Според Хил Марин ВАР е ключов елемент за намаляването на съдийските грешки. “Но от моята гледна точка, нужни са по-важни инструкции. ВАР е ограничен, ползва се само в четири случая. Така асистентите, отговорни за ВАР, никога не поправят главния рефер. Това е част от солидарността вътре в колектива. Отговорността на тези, които следят положенията, е това, което не позволява да се вникне в обясненията на арбитъра на терена. Трябва да са малко по-смели и да направят още една крачка, за да няма никакъв проблем ВАР да коригира гловния съдия. Не трябва да има страх от допускане на грешки. Темата е решенията да се взимат от ВАР асистентите, които подканват съдията да преразгледа ситуацията”, долълни шефът на Атлетико.

Източник: sportal.bg