Един от шефовете на Атлетико Мадрид Хил Марин призова ВАР

...
Един от шефовете на Атлетико Мадрид Хил Марин призова ВАР
Коментари Харесай

Шеф на Атлетико: Трябва ВАР асистентите да бъдат по-смели

Един от шефовете на Атлетико Мадрид Хил Марин прикани ВАР асистентите да бъдат по-смели, когато съветват основния рефер за противоречиви обстановки. Както е известно, “рохибланкос” изявиха искания по отношение на три противоречиви момента при загубата с 1:3 от Реал Мадрид.

“Наранени сме от случилото се, няма изгода от митингите и съжаленията. Молим за по-голяма храброст при разглеждането на тези обстановки, които подлежат на обяснение. Всички се обръщаме към ВАР, с цел да се съгласи с нас. Става въпрос за по-добро информиране на хората и да се направи крачка напред, тъй като от време на време не е елементарно за арбитъра да направи тълкувание, когато играчите се пробват да мамят”, съобщи той.
Gil Marín: " Con el VAR hay que ser más valientes " pic.twitter.com/0FqfHPIdcp
— MARCA (@marca) February 12, 2019 Според Хил Марин ВАР е основен детайл за намаляването на съдийските неточности. “Но от моята позиция, нужни са по-важни указания. ВАР е стеснен, употребява се единствено в четири случая. Така асистентите, виновни за ВАР, в никакъв случай не поправят основния рефер. Това е част от солидарността вътре в колектива. Отговорността на тези, които наблюдават ситуациите, е това, което не разрешава да се вникне в обясненията на арбитъра на терена. Трябва да са малко по-смели и да създадат още една крачка, с цел да няма никакъв проблем ВАР да поправя гловния арбитър. Не би трябвало да има боязън от допускане на неточности. Темата е решенията да се взимат от ВАР асистентите, които подканват съдията да преразгледа ситуацията”, долълни шефът на Атлетико.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР