Един от самолетите, които се приземиха успешно на летище „Хийтроу”

...
Един от самолетите, които се приземиха успешно на летище „Хийтроу”
Коментари Харесай

Красива българка и майка на 3 деца приземи самолет на летище „Хийтроу”, въпреки жестоката буря

Един от самолетите, които се приземиха сполучливо на летище „ Хийтроу” в Лондон, макар жестоката стихия, беше ръководен от българка и екипажа й. Командир Райна Косева има над осем хиляди летателни часа зад тила си. Освен това е майка на три деца.

Приземяването на аероплан при мощен вятър в профил наподобява ужасно даже в профил. Но пълководец Райна Косева е невъзмутима. Защото самолетите и водачите се подчиняват на правила.



„ И в нашата специалност несъмнено не се вършат опити. Всичко е по правила и ние ги съблюдаваме. Това ни е работата. Полетите се извършват от разнообразни видове самолети и всеки вид аероплан си има своите ограничавания.

Най-вероятно тези, които са си отменили полетите, техните самолети не са разрешавали приземяване в такива условия”, показа пълководец Косева пред Нова телевизия.

Заради насрещния вятър полетът е траял с към 30 минути повече от нормалното. „ На летище „ Хийтроу” времето беше неприятно за пасажерите, защото имаше вятър. Имаше дъжд, имаше турболенция по захода, която е доста неприятна.

Тя е безусловно безвредна като събитие, както ще ви каже всеки един водач, единствено че е извънредно некомфортна за пътниците”, добави тя.

"Пилотите не усещат турболенция, тъй като от една страна са привикнали, от друга са тренирани.

„ Ние упражняваме на всеки шест месеца, всички водачи вървят на тренажори – където упражняват всевъзможни обстановки – от пожари, отводи на мотори, мощни ветрове, турболенции”, споделя още пълководец Косева.

Тя е майка на три деца - близнаците Ивайло и Мария, и огромната й щерка Даниела. „ Най-много обичам да си изкарвам времето с децата и общо взето вършим всичко дружно – караме ски, колела, катерим се по планините, скачаме с парашути, бънджита”, споделя още дамата – водач.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР