Един от протестиращите срещу главния прокурор Иван Гешев, който беше

...
Един от протестиращите срещу главния прокурор Иван Гешев, който беше
Коментари Харесай

Задържан на протест срещу Гешев е оправдан от съда

Един от протестиращите против основния прокурор Иван Гешев, който беше арестуван по време на проява пред резиденция " Бояна ", до момента в който държавното обвиняване организираше там национална среща на прокурорите през август 2020 година, е оневинен от съда. Той беше притеглен към наказателна отговорност за нанесена телесна щета на служител на реда.

“Вчера съдът изрично сподели, че не е осъществено закононарушение и произнесе присъда, че той е почтен ”, заяви юрист Полина Велчева, която е водач на листата на “Демократична България ” в Шумен.

До обвиняването против Иван Калчев, който постоянно може да бъде забелязан на митинги в отбрана на околната среда, се стигна, откакто мъжът опита да спре придвижването по " Околовръстен път " в региона на резиденция " Бояна ", където в оня миг се организираше националната конференция на прокуратурата. Калчев прекара 24 часа в 6-то районно управление (на МВР) в София. Според неговия юрист карцерът е бил противозаконен, защото в заповедта за задържане се споделя, че Калчев е попречил работата на държавните органи, само че не е упоменато кой е държавният орган, с какви дейности е възпрепятствана работата и на каква заповед не се е подчинил

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР