Един от посочените от холандската прокуратура за виновник за свалянето

...
Един от посочените от холандската прокуратура за виновник за свалянето
Коментари Харесай

Един от обвинените за свалянето на МН17 над Украйна отрече вината си

Един от посочените от холандската прокуратура за провинен за свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии в Украйна, извършващ полет МН17 от Амстердам за Куала Лумпур, отхвърли украинските сепаратисти да са отговорни, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Руснакът Игор Гиркин, пълководец на бунтовниците и апетитен от проверяващите като един от главните обвинени за нещастието, съобщи през днешния ден пред АП и "Интерфакс ": "Всичко, което мога да кажа е, че Боингът не е свален от бунтовниците ".

Бившият командващ уточни, че не е бил привличан като очевидец в интернационалното следствие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Известен с бойното название "Стрелков " Игор Гиркин е някогашен полковник от Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия, който непринудено взима присъединяване в проруския протест през 2014 година в Източна Украйна.

Заемал поста министър на защитата на самозваната Донецка национална република по времето на свалянето на малайзийския Боинг през юли 2014 година, Гиркин подава оставка през август 2014 година при неизяснени условия, след което се връща в Русия, където губи цялото си въздействие и изпада във финансови усложнения.

Срещу него към този момент са били внасяни искове в Съединени американски щати през 2015 година от роднините на починалите пасажери.

Малайзийският Боинг от полет МН17 бе свален през юли 2014 година над Източна Украйна. Всичките 298 души в самолета починаха. Екип от интернационалните специалисти проверява нещастието и откри, че е породена от съветска ракета, изстреляна от територия под контрола на бунтовниците.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР