Един от популярните митове за кафето е, че вдига кръвното

...
Един от популярните митове за кафето е, че вдига кръвното
Коментари Харесай

Мит или истина: Вдига ли се кръвното от кафето?

Един от известните легенди за кафето е, че подвига кръвното налягане. Кафето е една от най-консумираните питиета в международен мащаб. Напитката се употребява за пробуждане или пък за сила денем.

Най-често задаваните въпроси за кафето е дали в действителност покачва кръвното налягане. Да, допустимо е да се увеличи напълно малко, в границите на 2-3 часа. По-точно казано, то е 8 милиметра за систоличното и с към 6 милиметра за диастоличното. Това е при банкет на 1-2 чаши кафе дневно.
Кое е най-хубавото време за пиянство на кафе
Първото нещо, което вършат доста хора, когато се разсънят, е да си създадат кафе. С него стартират деня си и си доставят потребността сила....
Прочети повече
Това демонстрира, че и опцията кафето да увеличи кръвното налягане е минимална. Това са данни от изследване, направено от Journal of Agricultural and Food Chemistry, представени от healthdigest.com. В изследването се твърди, че приемът на кафе от 3 до 5 чаши дневно се свързва с по-скоро понижаване на риска от сърдечносъдови болести и преждевременна гибел с до 15%.

Все отново добре е да не пиете на кафето на гладно. Хапнете нещо, даже да е малко. Причината за това е, че кръвната захар се подвига с 50% когато пиете кафе на гладно. Това е рисково и в дълготраен проект може да докара до развиване на инсулинова устойчивост или даже диабет.

Кафето, въпреки това, е богато на витамини и антиоксиданти. Полифенолите могат да доведат до понижаване на холестерола, риска от сърдечни болести, оксидативния стрес и свободните радикали, съгласно verywellhealth.com. Тези полифеноли могат да се борят против увреждането на клетките, за понижаване на сърдечния риск и вероятността на от появяването на рак.

Антиоксидантите в кафето могат да оказват помощ и на процесите кръвосъсирването, като понижат риска от появяването на тромби. Полифенолите понижат равнищата на С-реактивния протеин в кръвта и го държат в естествени граници, понижава общото инфектиране в тялото, което от своя страна се отразява удобно на сърцето.
4 постоянно допускани ГРЕШКИ, които феновете на кафе позволяват
Кафето е обичана напитка на доста хора, а изборът от него е огромен. Но то основава редица диспути  относно това потребно ли е за нас, и...
Прочети повече
Разбира се, всяко нещо би трябвало да се употребява с мярка. Ако всичко е наред с кръвното ви, то без скрупули можете да си позволявате по 1-2 кафета на ден. Ако пък имате съмнения в кръвното налягане, то наложително се консултирайте с доктор, изключително в случай че се постанова да приемате някакви медикаменти.  За ваше утешение, попитайте и какви количества кафе можете да пиете във вашия случай. Все отново, всичко е самостоятелно и единствено лекарят може да ви каже.

Безспорно кафето е обичана напитка на милиони хора по света. Когато се употребява с мярка, то ни носи благополучие, мотив за диалог и даже покана. Наслаждавайте му се рационално и без скрупули.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР