Един от помощниците на Грег Попович в Сан Антонио ще

...
Един от помощниците на Грег Попович в Сан Антонио ще
Коментари Харесай

Човек на Попович взима властта в Милано

Един от помощниците на Грег Попович в Сан Антонио ще вземе цялата спортно-техническа власт в Олимпия (Милано). Италианският отбор се раздели с треньора Симоне Пианиджани, а за негов заместител е апетитен Еторе Месина, който от 2014 година насам е част от щаба на Спърс. 59-годишният Месина ще съвместява треньорската активност с тази на клубен президент и ще възнамерява персонално всички прехвърляния на фирмения тим на Джорджо Армани.

За последно в Европа Месина работеше в ЦСКА (Москва) сред 2012 и 2014 година, а преди този момент е бил отпред на Реал (Мадрид), имаше още един интервал в московския клуб и също така е водил Бенетон (Тревизо) и Виртус (Болоня) в родината си. Той се е потвърдил като един от най-хубавите европейски треньори в последните 30 години, печелейки Евролигата четири пъти, като в два от случаите бе избиран и за №1 в шампионата.

Като селекционер на Италия има сребро от ЕвроБаскет 1997.

Ръководството на Олимпия взе решение да освободи Пианиджани след тоталния провал в тазгодишните плейофи в Серия А. Тимът от Милано, който подвигна купата през 2018 година, отпадна в полуфиналите след 0-3 от Динамо (Сасари).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР