Един от подателите на сигнали за дейността на Cambridge Analytica,

...
Един от подателите на сигнали за дейността на Cambridge Analytica,
Коментари Харесай

От Cambridge Analytica са пресирали вота на определени групи избиратели през 2016

Един от подателите на сигнали за активността на Cambridge Analytica, чиито разкрития раздрусаха софтуерния свят във връзка със събирането на персонални данни, съобщи пред Конгреса, че компанията се е опитвала да обезкуражи и да демотивира гласоподавателите от избрани таргет групи в американското общество, съобщи CNN.

Кристъфър Уили, някогашен чиновник на Cambridge Analytica, уточни, че някогашният президентски консултант Стив Банън е употребявал консултантската компания по време на изборите през 2016 година, с цел да окаже напън върху вота на афроамериканското население.

" Господин Банън гледа на културната война като на средство за предизвикателство на трайна смяна в американската политика. По тази причина господин Банън нае SCL (Cambridge Analytica`s parent company) като задграничен военен сътрудник, който да сътвори боеприпас от осведомителни оръжия, които той да разгърне против американското население. " - разкри Уили.

На фона на трупащите се доказателства против щаба на Доналд Тръмп, неговият юрист Рудолф Джулиани съобщи, че спецпрокурорът по съветската спекулация Робърт Мълър не може да повдигне обвиняване против президента. От времето на Ричард Никсън позицията на американското правосъдно министерство е, че против настоящия държавен глава не може да се повдигат обвинявания. Тази теза обаче не е била подлагана на тестване в съда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР