Един от петимата бивши полицаи, изправени пред обвинения в смъртта

...
Един от петимата бивши полицаи, изправени пред обвинения в смъртта
Коментари Харесай

Тайър Никълс: Бивш полицай се признава за виновен в сделка с прокурорите

Един от петимата някогашни служители на реда, изправени пред обвинявания в гибелта на 29-годишен негър мъж в Мемфис се призна за отговорен по обвинявания за потребление на несъразмерна мощ и възпрепятстване на правораздаването.

33-годишният Дезмънд Милс младши беше измежду групата чернокожи служители на реда, снимани да ритат и удрят Тайър Никълс след прекъсване на придвижването през януари.

Г-н Никълс умря три дни по-късно.

Като част от съглашение за признание на виновността, Милс се съгласи да сътрудничи по делото против четирима други чиновници.

Останалите мъже - Тадарриус Бийн, Деметриъс Хейли, Емит Мартин III и Джъстин Смит - пледираха почтени по държавни обвинявания, в това число ликвидиране втора степен, похищение и утежняващи нахлуване.

Те също по този начин са изправени пред федерални обвинявания за цивилен права в развой, плануван да стартира през май 2024 година

На 7 януари служителите на реда стопираха господин Никълс по съмнение за неразумно шофиране и го издърпаха от колата му. Удряха го с юмруци, ритници, електрошок и пикантен спрей.

В фрагменти от бодикамера господин Никълс може да бъде чут да вика майка си, до момента в който е бил обичай. Доклад от аутопсията откри, че господин Никълс е умрял от пострадвания с тъп предмет.

Видео от случая по-късно беше оповестено обществено и провокира необятно публикувани митинги против полицейската грубост в Съединени американски щати. Полицейското ръководство на Мемфис уволни служителите на реда след нападението.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР