Един от първите треньори на Кубрат Пулев - Борислав Бояджиев

...
Един от първите треньори на Кубрат Пулев - Борислав Бояджиев
Коментари Харесай

Треньорът на Кубрат: Такамовци има много

Един от първите треньори на Кубрат Пулев - Борислав Бояджиев съобщи, че, за разлика от кандидата за международната купа Карлос Такам, Кобрата е избрал здравето си пред парите.

Българинът трябваше да излезе на кръга на 28 октомври в мач за международната купа против Антъни Джошуа, само че се отхвърли поради травма. Неговото място зае третият в ранглистата на IBF - камерунецът Карлос Такам.

" Чисто професионалното отношение на Кубрат към спорта не би трябвало да му разреши да излезе по този метод на кръга, тъй като по-късно никой няма да го пита дали е бил контузен, а той няма да бъде на 100% подготвен. Когато става въпрос за мач за международната купа, това е безпределно значимо. Не приказваме за републиканско състезание или показателен мач, а за среща, която желаят да гледат милиони хора по света и те желаят да видят квалифициран играч. Самият Кубрат неведнъж ми е казвал, че не желае да вземе парите, а международната купа. Това са разнообразни неща. Този, който желае да вземе парите, го видяхме - Карлос Такам. Договорът беше подписан за час и половина. Такива Такамовци има доста! ", съобщи Бояджиев в студиото на " 120 минути ".

-->

Специалистът обясни и каква е тъкмо травмата на българския боксьор, като планува, че той ще се възвръща от 4 до 6 седмици.

" На Кубрат травмата не му разрешава да извършва мощни удари със мощната си дясна ръка. Има скъсване в гръдния мускул. Сериозна травма за мач за международната купа. На всеки един състезател са му се случвали сходни контузии. Възстановяването трае 4-6 седмици. От тази позиция, това е " дребният демон ", тъй като при изцяло скъсване на мускула би трябвало да се стигне до интервенция и да отнеме месеци. Към датата на мача обаче е съществено, тъй като болката, която той усеща, прави психически инстикт и не му разрешава да нанася удари с оптималната мощ. Опитали са да го излекуват медикаментозно, само че мнението на докторите в Германия е, че е можело да се стигне до скъсване по време на мача ", сподели той.

" Трябва да бъдем горди с Кубрат като нация. Той е благосъстояние. Имаме един от петте най-силни боксьора сега в света. Трябва да оценим това, тъй като сме склонни да го вършим, единствено, когато загубим нещо. Сега го имаме, само че не го ценим. Започваме да обясняваме по какъв начин симулира и се е уплашил. Трябва да го оценяваме, тъй като една дребна България я гледа света. След 5 години, когато загубим Кубрат, поради преклонна възраст и така нататък, и той се откаже и няма нищо такова, ще се сещаме с трогване за него и ще се ядосваме, че не сме го подкрепяли, когато е трябвало ", добави още Бояджиев.

Той заподозря и дребното време за подготовка като причина за травмата на Пулев. Самият Кубрат се оплака, че промоутърската му организация " Зауерланд " е сключила контракт за мача, без да се допита до него или треньорския му щаб.

" Заради дребното време сигурно е бил на по-сериозни тренировки. Джошуа знаеше за мач на 28 октомври още на 1 юни, единствено не знаеше против кого. Чакаше Кличко да каже приема ли реванша или ще се откаже. Според мен промоутърите от " Зауерланд " взеха решение да изтъргуват Пулев, с цел да се състои този мач. Не знам какви са техните финансови изгоди от това. Те не водиха договаряния за по-дългосрочна подготовка, а одобриха първата дата, която беше препоръчана ", безапелационен е той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР