Един от първите сигнали, изпратени до новия ни главен прокурор

...
Един от първите сигнали, изпратени до новия ни главен прокурор
Коментари Харесай

Питат Иван Гешев за опитите на две фирми да приберат 12 млн. лв от затворената КТБ

Един от първите сигнали, изпратени до новия ни основен прокурор Иван Гешев е за опита на две компании, свързани с Делян Пеевски, да прибера над 12 милиона от затворената КТБ. За това оповестиха някогашни админи на банката, които повече от две години сигнализират всички вероятни институции за фалшифицираните документи, с които е обезпечена измамата.
Припомняме ви, ФрогНюз следи през цялото време проблема, в който подпомагани от синдиците на КТБ Кристи Маринова и Ангел Донов двете сдружения " Ардастрой " ООД и " Аполо инженеринг " ООД вършат опит да приберат 12 милиона лв. от първата частична сметка за систематизиране на парита от КТБ. Претенциите им са въз основа на фалшифицирани документи.

Казусът стана обществено прочут преди повече от две години, откакто ощетени инвеститори дружно с бивиши изпълнителни шефове на банката разкриха, че са подправени документи, в които попадат подписите на администраторита.

В изявление за ФрогНюз Георги Зяпков и Георги Христов разкриха за многочислените си опити да се спре измамата. Още детайлности за абсурда може да видите ТУК, ТУК, и ТУК.

Множеството сигнали не накараха проверяващите да ревизират и до ден сегашен никой не смее да накара нито синдиците нито двете компании да показват в съда оригиналите на документите.

От обществен пост във Facebook се видя, че действително за два разнообразни документа са употребявани едни и същи положени по друго време и за друга цел подписи на изпълнителните шефове. Още по куриозното е, че фалшифицираните документи носят дати от съботни дни, което също не можа да накара проверяващите да се раздвижат. Не можаха да се задействат даже от писмените и персонални показания на хората, чиито подписи са употребявани за измамата.

Постановлението за отхвърли се оказа подписано от обичаната на Сотир Цацаров прокурорка Емилия Варадинова, а двете сдружения са обществено известни най-много с връзката си с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. „ Ардастрой “ е строителната компания от Кърджали, а „ Аполо Инженеринг “ е благосъстоятелност на иракчанина с български паспорт и оръжеен търговец Муханнед Ал-Нуаими, който си купи от Пеевски за 25 млн. евро постройката на Полиграфията.

Сигналът до Иван Гешев за развоя на случая е импортиран през днешния ден от Георги Зяпков, разбираме от негов пост във Facebook, който написа: " В очакване на дейности от господин Гешев, който сподели следното: " да се тормозят тези, които нарушават закона. "

Да забележим.... "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР