Един от първите носители на званието Почетен гражданин на Разград“

...
Един от първите носители на званието Почетен гражданин на Разград“
Коментари Харесай

Почина художникът Васил Карадимов

Един от първите носители на званието " Почетен жител на Разград “ художникът Васил Карадимов умря през днешния ден, на 85-годишна възраст, след дълготрайно и тежко боледуване, оповестиха от Общината.

Васил Карадимов е един най-изтъкнатите създатели на нашето съвремие, с богата креативна биография, творбите му са взели участие в голям брой изложения по света и у нас.

Васил Карадимов е роден на 14 юли 1937 година в село Самуил. В Разград живее от 1960 година Учил е живопис при проф. П.Петров и проф. И.Петров. От 1973 година е член на Съюза на българските художници, като секретар на групата на художниците в Разград инициира и провежда провеждането на интернационалните прояви в региона на изобразителното изкуство в Разград. Лудогорието е съществена тематика в неговото творчество.

Освен многото независими изложения у нас, Васил Карадимов взе участие в интернационалните изложения в Москва, Варшава, Берлин, Париж, Лондон, Хамбург и други.

" Приносът на художника към Разград е неоспорим, делото му е значимо и известно “ – се споделя в претекстовете за решението Васил Карадимов да бъде разгласен за " Почетен жител на Разград “ на 28 януари 1998 година

Погребението на Васил Карадимов е на следващия ден, 5 февруари, от 15,00 ч. в Гробищен парк-Разград. Ръководството на Община Разград изрича съболезнования на околните на Васил Карадимов. Поклон пред светлата памет на Твореца и Човека Васил Карадимов!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР