Един от първите футболни спонсори в историята на родния футбол

...
Един от първите футболни спонсори в историята на родния футбол
Коментари Харесай

Дядото на Маги Халваджиян спасява „Левски” от фалит

Един от първите футболни спонсори в историята на родния футбол е дядото на братя Халваджиян.  Преди години той пренаписва историята на един спортните отбори у нас, като го подвига на крайници и го избавя от сигурен банкрут. Магърдич — старши имал фабрика за сладки и халва в Плевен.

Фабриката носи името „ Свобода ” и една от най-печелившите по това време. Той и брачната половинка му се заселват в България, откакто стартира геноцида в Армения. Бизнесменът и брачната половинка му попадат в Плевен, където локалните им оказват помощ да си построят къща безусловно от нищото, написа „ България през днешния ден ”.

Минават години и арменецът намира метод да се отблагодари на града, който става негов втори дом. Местният тим по футбол „ Левски ” съвсем е банкрутирал и никой не се нагърбва с тежката задача да ги устоявам. Магърдич — старши обаче взима нещата в свои ръце. Налива купища пари в тима, купува им екипи и даже става президент на отбора. Когато има свободно време даже рита с играчите.

И въпреки да не свети с гений, компенсира с възторг и непримиримост. Любовта му към футбола се предава в фамилията генерации наред. Маги и Джуди не пропущат мач на обичания си „ Милан ” и са измежду най-запалените почитатели. Синът на Маги — Бебо Халваджиян пък постоянно се събира с другари, с цел да ритат дружно. Той даже си има отбор, в който вземат участие всевъзможни звезди — артисти, музиканти и други.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР