Един от първите българи, които са се разболели от COVID-19,

...
Един от първите българи, които са се разболели от COVID-19,
Коментари Харесай

Проговори един от първите българи, диагностицирани с COVID-19

Един от първите българи, които са се разболели от COVID-19, описа за вируса и по какъв начин е протекло болестта при него. Лъчезар Адамов е един от първите, които подаряват кръвна плазма за лекуване на други инфектирани с вируса.

„ Заразих се с ковид по време на ски почивка в Австрия. От цяла седмица една вечер отидохме на заведение и тогава се заразихме – аз и жена ми”, сподели Адамов по Българска национална телевизия.

Той описа, че са били няколко индивида. Решава да си направи тест и схваща, че е с позитивна проба за ковид. „ Докато бяхме там никой не знаеше, че има ковид и всички са в суматоха. От всички нас, единствено аз и жена ми се заразихме. Дъщеря ни не заболя, макар че бяхме непрестанно дружно “, описа той.

„ Принудителната карантина ми даде нещо, от което имах потребност – отмора и психическо успокоение. При мен се появиха напълно леки признаци на 6-7 ден. Имах загуба на усет и кашлица, както разказват другите инфектирани “, описа Адамов.

Лъчезар към този момент е построил антитела и по тази причина взема решение да подари кръвна плазма, която да се употребява за лекуването на пациенти заболели от COVID-19. „ Беше обикновено да оказа помощ “, призна той той.

„ След като се върнах всички във фабриката ми си направиха проби, които бяха негативни. Не се наложи прекъсване на работния развой. Във фабриката се отрази умерено тежко. Продължихме да работим, само че поръчките, които трябваше да получим през април не бяха направени “, показа предприемачът.

Лъчезар Адамов акцентира, че вирусът е рисков. „ Той е нов, неразучен. Медицината напипва пътищата по какъв начин да се оправи с него. Моята дълбока религия е, че всичко, което става е за положително. Коронавирусът засегна милиони. Това са следствията, които никой не може да ни каже какъв брой ще траят, с цел да се приспособяваме, без да си мислим, че идва краят “, сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР