Един от парадоксите на нашето време е, че не спираме

...
Един от парадоксите на нашето време е, че не спираме
Коментари Харесай

5 йога пози, достъпни от собствения ви стол

Един от парадоксите на нашето време е, че не стопираме да го назоваваме " забързано " и то несъмнено е такова, само че в същото време огромна част от денонощието ни минава в седнало състояние. Днес, с наложената ни самоизолация в домашни условия заседяването е още по-опасно. 

Дори да работим, спестявайки си рестриктивните мерки на офиса, нормално всичко се случва пред компютърен екран, а стойката и физиката ни заплащат висока цена.

Всички знаем, че би трябвало, само че в случай че не сте почнали интензивно да спортувате, идващите редове могат да са същинското ви избавление.

Тези 5 йога пози са приспособени особено за хора с, който включва създаване на трайна връзка със стола и епизодични шансове за интензивно придвижване.  Ако не съумеете през цялото време, бъдете упорити и ще видите по какъв начин тялото се разпростира, когато му обърнем внимание.

Орлови ръце

Вариантът на известната поза Орел оказва помощ за разпределяне на напрежението във врата и работи вълшебно на раменете. За задачата разперете необятно ръце встрани, а по-късно ги кръстосайте, като лактите би трябвало да са почти на височината на раменете. Допрете ръцете до китките, а по-късно и дланите. Задръжте за 5 вдишвания, по-късно повторете, само че с другата ръка от горната страна.

 



Поза риба

За триумфа на тази поза е належащо столът ви да е без колелца. Седнете в края на седалката, поставете устойчиво краката на пода, с цел да се " заземите " и сложете ръцете откъм гърба, както е показано на фотографията. След това изнесете гърдите оптимално нагоре и дишайте. Финалната фаза е да повдигнете таза, което ще докара до нещо като " подсигурен мост ". Направете най-малко 5 дълбоки вдишвания по този метод.



    И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР