Един от пакетите с помощи за безработица, които възлизат на

...
Един от пакетите с помощи за безработица, които възлизат на
Коментари Харесай

В САЩ готвят смяна на помощите за безработица със стимули за работа

Един от пакетите с помощи за безработица, които възлизат на 600 $ седмично, без значение от предходните приходи на новоосвободените лица, може да бъдат сменени със тласъци за работа, съобщи CNBC. В настоящия си тип, мярката изтича на 31 юли и от нея са се възползвали над 30 млн. души, като тази сума не зависи от останалите типове помощи, които те получават, в това число и от другите форми за поддръжка при безработица.

Според някои анализатори обаче, сходни заплащания подриват способността на стопанската система да се оправи с рецесията. " Защо хората ще вървят на работа, в случай че получават повече пари, с цел да не вършат нищо ", разяснява финансистът Питър Шиф. Така американците, вместо да се опитат да си намерят нова претовареност, с което производството и услугите да стартират да порастват, те просто си стоят у дома и употребяват.
 Защо безработицата към момента е трагично тежка?
Защо безработицата към момента е трагично тежка?

Данните за предишния месец надали демонстрират действителната картинка на пазара на труда

Изглежда, откакто безработицата е на най-високата си стойност от Голямата меланхолия, до сходна концепция са стигнали и ръководещите, които към този момент настояват, че сходни форми на заплащане унищожават тласъка на жителите на страната да се върнат на пазара на труда.

" Президентът желае мярката да се реформира, тъй че тя да дава някаква форма на поддръжка на работещите, само че в този си тип тя няма да е толкоз огромна и ще основава тласъци за търсене на работа ", разясниха от Националния стопански съвет пред CNN.

Засега няма детайлности по какъв начин ще наподобява мярката на федерално ниво, откакто бъде изменена. В Охайо обаче заплащането на 600 $ за безработица ще бъде сменено с заплащане на 450 $ седмично за хората, които се връщат на работа. Тази надбавка ще бъде самостоятелна от нивото на възнаграждението им.

В Тексас имат друго предложение - хората да получават по 600 $ седмично помощ за безработица в границите на до две седмици, откакто са почнали работа. В момента безработните губят правото си на тази помощ, в случай че стартират работа. Републиканецът от Камарата на представителите от щата Кевин Брейди разказа предлагането като " бонус за назначение на стойност 1200 $ ".
 Колко време ще е належащо за понижаване на безработицата?
Колко време ще е належащо за понижаване на безработицата?

Прогнозата ще ви изненада, а съгласно Фед действителната безработица е доста по-висока от формалната

Демократите обаче към този момент внесоха предложение за законодателна смяна в Сената, което изисква мярката да остане в действие до следващата година. Някои от тях въпреки всичко са склонни размерът на помощите последователно да бъде понижаван.

Засега се чака да се реализира компромис сред представителите на двете политически сили, защото е едва евентуално президентът Тръмп да спре помощите за милиони американци директно преди изборите.

" Това е преломен миг за стопанската система ", сподели шефът на Националния стопански съвет Лари Къдлоу. " Освен последните позитивни данни, идващи от заетостта, виждаме доста зелени знаци. Не желаеме да ги секнем като удължим помощите за безработица. "

Всъщност решението на управляващите може да се окаже преломен миг за стопанската система, тъй като при настоящия период на деяние по едно и също време ще изтекат както заемите за бизнесите, които може да се трансфорат в грант, защото при избрани условия не би трябвало да се връщат, по този начин и помощта от 600 $ за безработица. " Когато срокът им на деяние завърши, безработицата ще се изстреля, тъй като ще стане ясно, че няма стопански смисъл тези хора да са поддържани на работа, с изключение на приемането на гранта от държавното управление ", предвижда Питър Шиф.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР