Един от оздравелите от коронавируса пациенти у нас е ски

...
Един от оздравелите от коронавируса пациенти у нас е ски
Коментари Харесай

Веселин Ангелов разказва за коронавируса от първо лице

Един от оздравелите от ковид пациенти у нас е ски инструкторът Веселин Ангелов от Троян. Пред NOVA 38-годишният мъж описа по какъв начин е минал през тежкото тестване.

Ангелов изясни, че първата седмица имал извънредно висока температура и болки в мускулите. След като температурата не спадала, потърсил лекарска помощ в болничното заведение в Разлог. Прибрал се в Троян, след което го приели в Инфекциозната болница в Ловеч.
 Симона Дянкова: Бъдете виновни към околните си и спазвайте ограниченията за сигурност!
Симона Дянкова: Бъдете виновни към околните си и спазвайте ограниченията за сигурност!

Капитанът на националния отбор се надява болестта да спре допустимо най-скоро,

След две негативни проби ски учителят е изписан и е към този момент вкъщи, където ще прекара още 28 дни под карантина.

" От през вчерашния ден съм у дома. Първата седмица беше много мъчно, тъй като температурата не спадаше. Успяха да я овладеят чак на десетия ден. Приемах три антибиотика, като два от тях бяха венозно. През първите 5-6 дни нямах никакъв вкус и ми се виеше свят. Подобрението стартира чак след седмица, която беше доста тежка ", споделя Веселин.

Той споделя, че симптоматиката при него е протекла друго. През първите 3-4 дни е имал температура и болки в мускулите. Нямал е кашлица и не се тормозил, че може да е ковид.

" Аз рядко пипвам и грип, имам мощен организъм и нямам база за съпоставяне с друга простуда. От през вчерашния ден започнах и ново лекарство, което би трябвало да одобрявам още една седмица. За тези две седмици отслабнах 8 кг. Чувствам се изнемощял, само че се надявам ситуацията да се усъвършенства ", споделя Веселин.

Според него е допустимо да е бил инфектиран от туристи от Англия или Израел, каквито били гостите на лифта в последните дни. Пробите на брачната половинка и детето му са негативни.

" Температурата остава в продължение на доста дни и значима роля играе самият организъм. Точно това е и повода, заради която възрастните хора не могат да преборят вируса в доста от случаите ", прибавя той. И е безапелационен, че болестта я има и хората не трябва да подценяват ситуацията ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР