Един от отборите състезаващи се в женското футболно първенство е

...
Един от отборите състезаващи се в женското футболно първенство е
Коментари Харесай

Развитие на женския футбол - Риал Ковачевци

Един от тимовете състезаващи се в женското футболно състезание е този на ФК Риал Ковачевци. Сформирането му става при започване на 2017 година като в него главно играят млади и надарени състезателки (средната възраст на които е 17 години).

Основата на младия тим е построена от локални състезателки обучавани в школата на клуба. Отборът дебютира в Държавното състезание по футбол за дами (Първа лига - жени) през сезон 2017 – 2018 като демонстрира добра игра на футболния терен и качества за бъдещо развиване.

Достойното показване на ФК Риал Ковачевци против опитните тимове, дългогодишни участници в шампионата, оправдава упованията на почитатели и управление и дава старт за бъдещо осъществяване на задачите сложени от клуба.

МИСИЯТА на клуба е да разпространява женския и девически футбол в България, като бъдещите звезди на футбола би трябвало от най-ранна възраст да се образоват с вярна методика даваща основата за реализация на бъдещи високи спортни достижения.

Най-важното – децата би трябвало от най-ранна детска възраст да се образоват вярно, с цел да изградят и автоматизират нужните за огромния спорт привички, умения и качества.

Мисията е ориентирана и към родителите - те би трябвало да са осведомени с ясна и независима преценка по отношение на образованието на техните деца. Родителят е в основата на личностното развиване на своето дете.



ЗА КЛУБА - ФК Риал Ковачевци е основан през 1999 година в гр. Перник. През годините ФК Риал Ковачевци взе участие в шампионатите и шампионатите на Български футболен съюз със своите младежки и мъжки обединения. Създаването на женски и девически обединения стартира през 2014 година, като през 2017 година ФК Риал Ковачевци стартира присъединяване си в Държавното състезание по футбол за дами на Република България (Първа лига жени).

През 2018 година клубът се включва и в новосъздаденото Държавно състезание по футбол за девойки до 16 години, което от огромна степен оказва помощ за построяването на народен тим по футбол на Република България до 16 години.

Днес, ФК Риал Ковачевци разполага с прелестни условия за подготовка на своите състезатели. Условия, които дават отговор на всички условия за осъществяване шампионатите от най-висш сан като Държавното състезание по футбол за дами на Република България, Държавното състезание по футбол за девойки до 16 години и Международни футболни шампионати.

Ръководството на клуба е построено от специалисти в тренировъчно-състезателната активност, работещи всекидневно за създаване и рационализиране на ФК Риал Ковачевци за и устременост към най-високите цели в национално и интернационално ниво.

Ще бъде забавно по какъв начин ще се показа тимът през новия сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР