Един от основните синдикати в „Луфтханза“ (Lufthansa) днес призова наземния

...
Един от основните синдикати в „Луфтханза“ (Lufthansa) днес призова наземния
Коментари Харесай

Луфтханза“ очаква закъснения и отменени полети в сряда

Един от главните синдикати в „ Луфтханза “ (Lufthansa) през днешния ден прикани наземния личен състав на самолетната компания да стачкува в сряда в подтекста на спор за заплатите, обявявайки „ закъснения и анулации “ в така и така напрегнатия интервал за европейската авиация, съобщи Франс прес.

Профсъюзът „ Ферди “ (Verdi) приканва за протестни дейности от 03:45 ч. (04:45 бълг. вр.) в сряда до 06:00 ч. (07:00 бълг. вр.) в четвъртък, „ с цел да усили натиска “ върху управлението, съгласно официално съобщение.

Синдикатът упорства за 9,5-процентово нарастване на заплатите.

Най-големият въздушен транспортьор в Европа на този стадий не е отчел в детайли въздействието върху пасажерите, в миг когато пътуващите към този момент са изправени пред дълго очакване на летищата и серия от анулирани полети поради липса на личен състав, отбелязва Агенция Франс Прес.

„ Луфтханза “ към този момент анулира към 6000 полета това лято, а най-голямото немско летище - Франкфуртското - възнамерява да облекчи графика, с цел да стабилизира въздушните интервенции, съществено нарушени от ваканционните пътувания.

Стачката в сряда ще засегне чиновниците на земята, изключително в поддръжката, само че и операторите на теглещи транспортни средства, които са от значително значение за вярното действие на летището.

“Ще има доста анулации и закъснения “, предизвестиха от „ Ферди “.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР