Един от основните симптоми, който предупреждава, че спешно трябва да

...
Един от основните симптоми, който предупреждава, че спешно трябва да
Коментари Харесай

Лесен начин за измерване на кръвното без тонометър

Един от главните признаци, който предизвестява, че незабавно би трябвало да обърнете внимание на положението на сърцето и кръвоносните си съдове, е високото кръвно налягане.

След 40-годишна възраст лекарите предлагат постоянно да се наблюдават неговите стойности. Ако в продължение на няколко дни те са високи, належащо е незабавно да се свържете с доктор. Разбира се, най -добре е да следите кръвното си налягане с тонометър.

Но в случай че не разполагате с устройството, можете да употребявате няколко потвърдени инструмента, които ще ви оказват помощ да определите дали всичко е наред с налягането.
Преди това е добре да сте осведомени със признаците на високото и ниското кръвно. 

При високо налягане недоволствата са следните:
притискаща или пулсираща болежка в слепоочията трептене на крайниците зачервяване на лицето нараснала сърдечна периодичност възприятие на безпокойствие или нараснала възбуденост кървене от носа повтарящо се гадене и повръщане
Ниското кръвно налягане може да бъде разпознато посредством следните признаци:
притискащо главоболие в тила мощна замаяност чувство за уязвимост нараснала унесеност бледост на кожата повръщане
Как се мери кръвното налягане без тонометър?

Ако нямате на разположение особено устройство, можете да измерите кръвното налягане с много висока акуратност благодарение на следния способ.

За задачата заемете комфортна поза, седнете с тил, облегнат на стола. Всяка артерия, която е елементарно да се опипа за пулс, може да се употребява за премерване, само че най-често това се прави в региона на китката. След като почувствате пулса си, би трябвало да натиснете артерията, с цел да спрете пулсацията: колкото повече старания е належащо да положите, толкоз по-високо е налягането. Ако пулсацията спре след леко натискане, това значи, че кръвното ви е ниско. 

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР