Един от основните проблеми в историята с чекмеджето на Бойко

...
Коментари Харесай

Христо Иванов: Прокуратурата замита под килима случая с чекмеджето на Борисов |

Един от главните проблеми в историята с чекмеджето на Бойко Борисов с пачките, кюлчетата злато и револвера е, че българската прокуратура не проверява, а замита случая. Това мнение изрази съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в предаването Факти с Лили Маринкова. По думите му с обясненията пред немското издание „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “ Борисов се пробва “да пласира една измислена история за една Мата Хари с 2 млн. евро в чантичката ”. Иванов добави, че фотосите от спалнята на премиера са правени в продължение на година и половина.

“Става дума за доста честа процедура. Тя повдига доста съществени въпроси, тъй като тези пари може да са внасяни, може да са изнасяни. Да не би тук да става дума за доставка на подкупи? Има потребност от следствие. Един от огромните проблеми е, че няма следствие. Българската прокуратура, българските служби замитат под килима, НСО също е пасивна ”, сподели Христо Иванов.

“Зад тази видимо креватна жълта история на Борисов в действителност се крие дългогодишният целеустремен ремонт на цялата система за национална сигурност ”, добави той и попита: “Ако една групичка в София може да провежда това нещо на премиера, каква е гаранция, че непознати разузнавания не могат? ”

Иванов пое ангажимент сега, в който Демократична България има представител в Народното събрание, да внесе искане за основаване на анкетна комисия, която да се заеме със случая.

На въпрос за идните избори Христо Иванов съобщи, че е от интерес на обществото е те да се проведат оптимално бързо, само че се обърна към Централната изборна комисия.

“Искам да чуя ЦИК - по какъв начин считат те да проведат избори в изискванията на пандемия, по какъв начин считат да се оправят със здравните опасности за членовете на секционни комисии, за покровителите, за самите гласоподаватели. Как ще съвместят подготовката за тези избори с ковид ”, попита той.

“Демократична България е подготвена и ще търси взаимоотношение с необятен кръг цивилен субекти, в това число Отровното трио, Правосъдие за всеки, БОЕЦ и други ”, сподели Христо Иванов. И уточни, че от политическите сили всяка една следва ясно да съобщи пред гласоподавателите си по какъв начин ще се бори да демонтира сегашния модел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР