Един от основните проблеми, които ни тормозят ежедневно, са мръсният

...
Един от основните проблеми, които ни тормозят ежедневно, са мръсният
Коментари Харесай

Паркинг срещу пластмасова бутилка

Един от главните проблеми, които ни тормозят всекидневно, са мръсният въздух (което се предизвиква в огромна степен от колите), увеличаващият се брой коли и намаляващият брой места за маркиране , световното замърсяване с пластмаса и невъзможността да го овладеем. А по какъв начин може да понижим резултата от трите единствено с едно деяние?

От скоро в испанския крайбрежен град Санксенксо работи първият паркинг, който разрешава разплащане с пластмасови бутилки . Те се рециклират, а ние хем сме дали своя дял в опазването на природата, хем сме платили паркирането, без да бъркаме в портфейла. Хитро, нали?!

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Reason Why (@reason_why) на Сеп 10, 2018 в 3:56 PDT

Идеята е на корейския авто производител Hyundai, който в последните години работи интензивно по посока основаване на возила, които са икономични и не толкоз нездравословни за природата. А в този момент, когато сътвориха и първия си напълно електрически модел, тази концепция придобива ново измерение, написа Creative Guerilla Marketing.

Вместо пластмасовите бутилки да бъдат хвърляни по плажа и да попадат непосредствено във водите на океана , те прилежно се събират от туристите в устройството за заплащане. И всички са щастливи.

 10 обстоятелството за пластмасата в океаните
10 обстоятелството за пластмасата в океаните

Да погледнем истината в очите

Само за няколко дни машината може да рециклира толкоз пластмаса, колкото 25 души изхвърлят по плажовете за една година. Очаква се сходни машини да бъдат конфигурирани на още места в Испания. Сигурни сме, че и други страни ще прегърнат еко концепцията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР