Един от основните претенденти за титлата на НБА този сезон

...
Един от основните претенденти за титлата на НБА този сезон
Коментари Харесай

ЛА Клипърс удари Далас след голям мач на Ленард, Дончич се контузи

Един от главните кандидати за купата на НБА този сезон Лос Анджелис Клипърс още веднъж поведе в резултата в серията от първия кръг на плейофите в Западната конференция на НБА с Далас Маверикс. Калифорнийци надиграха тексасци със в мач №3 от серията и водят с 2:1 победи. Решаваща се оказа втората четвърт, в която Клипърс се откъснаха напред в резултата, спечелвайки частта с 45:31.

Друга не по-малко приятна вест за Мавс след приключилия тази заран наше време конфликт е, че словенската суперзвезда на отбора Лука Дончич получи травма. 21-годишният словенски гард-крило е с изкълчен ляв гален и чака резултатите от ядрено-магнитния резонанс. Много е евентуално Дончич да пропусне идващия мач от серията. Словенецът получи контузията в третата четвърт, след което се завърна за малко на паркета в четвъртата част, само че не съумя да довърши мача. Въпреки това Дончич записа следващия си трипъл-дабъл: 13 точки, 10 битки и 10 асистенции, реализирани за 29 минути игра.


Другата огромна звезда на Далас - латвийският център-крило Кристапс Порзингис, направи мощен мач с 34 точки и 13 битки, само че напъните му се оказаха незадоволителни за отбора на Рик Карлайл. По 22 точки за Далас означиха гардовете Тим Хардауей и Сет Къри (от пейката).

Над всички в мача обаче бе суперзвездата на Клипърс Кауай Ленард. Той записа 36 точки, 9 битки, 8 асистенции, 2 откраднати топки и 1 блок. Всичките играчи от стартовата петица на водения от Док Ривърс тим записаха двуцифрен брой точки, като другата огромна звезда на отбора Пол Джордж се регистрира едвам с 11. Ландри Шамет обаче наниза 18, а Ивица Зубац и Маркъс Морис прибавиха надлежно по 15 и 14.
Bounce back W.
— LA Clippers (@LAClippers) Четвъртият мач от серията е на 23 август. Както е известно, всички мачове от НБА след рестарта се играят в Орландо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР