Един от основните футболисти на Левски през последните години -

...
Един от основните футболисти на Левски през последните години -
Коментари Харесай

Роман Прохазка напусна просълзен Герена

Един от главните футболисти на Левски през последните години - Роман Прохазка, напусна стадион " Георги Аспарухов " печален и с насълзени очи. 29-годишният словак, който в баража за Лига Европа против Черно море (4:1) влезе в историята, изравнявайки върха на Лусио Вагнер от 173 мача за чужденец с най-вече мачове със синята фланелка, най-вероятно изигра последния си мач.
Халфът изравни достижението на бразилския ляв защитник от последния огромен тим на Левски, само че индикациите сочат, че по-вероятно няма да може да го усъвършенства. Неговият контракт изтича, а управлението на " сините " към момента не е направило оферта към него. Такава за Прохазка има от Полша, която е много допустима, само че всеотдайният футболист, който обича Левски е печален, че най-вероятно напусна родната столица, където прекара най-хубавите си години от кариерата. Купеният от Спартак Търнава през 2012 година футболист има 173 мача и 24 гола, като в тях не се броят трите мача с Литекс от сезон 2015/2016 година, когато даже означи и два гола. С тях Прохазка щеше да е чужденецът с най-вече мачове в историята на 104-годишния клуб, като не инцидентно няколко пъти този сезон даже носи капитанската лента.

 Левски - Черно море @@@Публиката скандираше името на Прохазка след успеха с 4:1 над " моряците ", която подсигурява място на Левски в Лига Европа. Един от ултрасите си подари неговата тениска на словака, който беше подарил своята фланелка, като показва обичта си към халфа. Той приветства трибуните на " Герена ", прегърна се с няколко индивида от клуба, а с насълзени очи и се прибра в съблекалнята. Малко по-скъсно пък отхвърли да разяснява обстановката си пред медиите.
 Левски - Черно море @@@
Следващите дни се чака публично да стане ясно дали Прохазка напуща " Герена " или ще продължи случката си с екипа на 26-кратните първенци.
 Левски - Черно море @@@ Първа лига 3 кръг, четвъртък 24 май  Левски 4:1краен резулат  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР