Един от основните фактори, които карат бъдещите собственици на домашни

...
Един от основните фактори, които карат бъдещите собственици на домашни
Коментари Харесай

16 тихи породи кучета

Един от главните фактори, които карат бъдещите притежатели на домашни любимци да се въздържат да доведат куче в дома си, е шумът. Само мисълта да останете будни цяла нощ и да слушате кучешки лай е нещо кошмарно. Твърди се, че не всички кучета са идентични, когато става въпрос за шума, който издават.

Има ли породи, които не са толкоз шумни или които не лаят толкоз доста?

Отговорът е да, има. Голям % от тези тихи кучета заемат хрътките, само че не участват единствено те в тази ранглиста. Представяме Ви 16 породи кучета, които са по-тихи и спокойни.

1. Афганска хрътка – тази порода е една от най-древните. Тези хрътки са познати със своята красива дълга четина, сходна на коприна.

2. Грейхаунд – най-бързите, както и едни от най-интелигентните, послушни и тихи кучета.

3. Италианска хрътка (наричани също Италиански Грейхаунд или Левретка) – те са дребна версия на Грейхаундите. Те са любвеобилни, пъргави и умни.

4. Салуки (Персийска хрътка) – доста тихи, сдържани и внимателни. Имат замайващ изящен тип.

5. Борзая – произлиза от Русия, има доста гальовен темперамент, атлетична фигура и занимателно дълго носле.

6. Уипет – наподобяват на дребни хрътки. Уипетите са доста отзивчиви, интелигентни и витални.

 Уипет

7. Кавалер Кинг Чарлз шпаньол – тези дребни смелчаги са толкоз обществени, търпеливи и игриви, че незабавно ще завоюват сърцето Ви. С тях няма да се тревожите за звук или лай.

8. Малтийска болонка – тя е дребна и добродушна, а също и доста тиха.

9. Английски булдог – тази муцунка е всеобщо позната и обичана. Тези кучета са кротки и отзивчиви.

10. Френски булдог – те са жизнерадостни, игриви и тихи сладури. Идеални са за човек, който живее в апартамент, тъй като не лаят прекалено много.

11. Шар пей – доста предани, внимателни и любящи. Лаят рядко и се схващат добре с деца, тъй като са спокойни и търпеливи.

12. Френска болонка – дребна порода кучета, известни със своя радостен, сензитивен и гальовен темперамент.

13. Кавашон – тези очарователни дребни кученца се приспособяват доста бързо и са превъзходен избор за жилища, тъй като лаят доста малко, спрямо други кучета.

 Ши Тцу

14. Ши цу – дребни кучета с прелестни огромни очи и четина, подобаваща за съвременни прически. Те са извънредно умни и съобразителни.

15. Мопс – всички знаем тази порода! Те се отличават със своята къса муцунка и извита опашка. Много игриви, благи и занимателни.

16. Чихуахуа – едни от най-малките породи кучета. Те са витални, предани и смели, шумът от тях може да бъде дребен, според от техния темперамент и образование.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР