Един от осем потребители на е пристрастен към социалната мрежа

...
Един от осем потребители на е пристрастен към социалната мрежа
Коментари Харесай

СТРЯСКАЩО: 360 млн. потребители са развили пристрастяване към Фейсбук

Един от осем консуматори на е привързан към обществената мрежа и това се отразява отрицателно на работата и персоналния му живот, твърди вътрешно проучване на компанията, представено от " Дейли мейл ". Според него става дума за близо 360 млн. от общо 2.9 милиарда ползващи платформата.

Пристрастяването към нея води до нарушавания на съня им, както и на вниманието към децата им, се споделя още в изследването на експерти от отдела за благополучието на потребителите на “ " Facebook ", което бе публикувано в началото от " Уолстрийт джърнал ".

Компанията майка " Мета " отхвърли изявленията и уточни, че за следващ път това издание преиначава обстоятелствата, употребявайки ги изборно.
свързани новини7703на 04.11.2021
В отчета се приказва за " проблематично потребление ", само че необятно публикуваният термин е " интернет пристрастяване ". Информацията е изтекла от огромния размер от документи, които бяха предоставени от някогашната служителка на компанията Франсис Хоган, която свидетелства против тогавашните си работодатели пред Конгреса на Съединени американски щати предишния месец. На основата на тези вътрешни отчети " Уолстрийт джърнал " разгласява серия от разобличителни публикации срещутехногиганта, основан от Марк Зукърбърг.

Според проучването отрицателното въздействие на обществената мрежа засята 12.5% от нейните консуматори. Цифрите обаче варират за другите страни и райони на света. В Съединени американски щати като пристрастени могат да бъдат окачествени към 10% от постоянните ползватели, до момента в който в Индия и Филипините става въпрос за 25% от хората, които употребяват обществената мрежа - в тези страни е най-големият пазар на компанията.

Специално пристрастяването към води до загуба на работливост в работата и неспособност хората да се оправят със дилемите във всекидневния си живот поради многото време, което прекарват в мрежата. Други консуматори се оплаквали, че са изгубили съня си поради непрекъснатото нощно скролване. В някои от случаите родителите била фокусирани повече върху ровенето във фейсбук, в сравнение с върху грижите и заниманията с децата си, се споделя още в документа.

Не единствено фейсбук, само че и други обществени медии, като инстаграм и уотсъп, също притежавани от компанията " Мета ", могат да доведет до пристрастяване.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР