Един от най-значимите световни теоретици и практици на двигателните методи

...
Един от най-значимите световни теоретици и практици на двигателните методи
Коментари Харесай

Проф. Бернар Окутюрие идва в София за премиера на книга и семинар

Един от най-значимите международни теоретици и практици на двигателните способи за поддръжка на детското развиване проф. Бернар Окутюрие (роден през 1934 година в Тур, Франция) идва в България, с цел да показа посредством отворен 8-часов семинар първата си книга на български език " Действаме, играем, мислим " (изд. " Колибри " ). Събитието е на 18 януари във Френския институт в София.

Проф. Окутюрие е самобитна звезда на психомоторната европейска сцена и е известен по света с теорията и практиката си повече от 40 години. Той развива собствен интердисциплинарен способ, наименуван " психомоторна процедура Окутюрие ", който се пробва да изясни телесните корени на психическото раждане и интелигентността. Авторът предлага методология на преподаване, която слага тялото, играта, действието и удоволствието в центъра на вниманието.

В Европа името на Окутюрие е най-малко толкоз добре познато, колкото това на педагога Мария Монтесори. На 84-годишна възраст той работи, преподава и написа интензивно. Книгите му " Брюно и психомоториката ", " Психомоторната процедура. Възстановяване и терапия ", " Методът Окутюрие ", " Действаме, играем, мислим " го трансформират в значимо име в региона на педагогиката, психомоториката, детското развиване, действените лечебни способи и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР